Trīsvietīgā McLaren cena kāpj kosmosā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: McLaren

McLaren gatavojas izlaist visjaudīgāko un visaerodinamiskāko automobili kompānijas pastāvēšanas vēsturē. McLaren nupat publiskojuši jaunu mašīnas dizaina skici, savukārt Automotive News Europe (ANE) nosaukuši provizorisko ekskluzīvā auto cenu.

Proti, ANE vēsta, ka automobilis, kuram pagaidām nav nosaukuma, tikai kods BP23, Lielbritānijā maksās 2 miljonus sterliņu mārciņu (2,31 miljons eiro). Paredzams, ka auto būs gatavs un piegādes sāksies 2019.gadā.

Jaunajam auto ir visai simboliska nozīme, jo tas turpina leģendārā deviņdesmito gadu modeļa McLaren F1 tradīcijas. Proti, arī jaunajam auto salonā būs trīs sēdvietas ar pilota sēdekli vidū un plānotais izlaides apjoms ir 106 eksemplāri. Visi jau ir pārdoti.

«Faktiski jau no pirmās dienas, kad sāku strādāt, man vaicāja, kāpēc es neizlaižu jaunu trīs sēdvietu auto,» Ženēvas auto šova gaitā atklāja McLaren izpilddirektors Maiks Flūits (Mike Flewitt).

Toreiz kompānijas vadītājs sacīja, ka gaidāmais auto nav F1 pēctecis, jo šī loma jau ir piešķirta 916 zirgspēku hibrīdmašīnai P1. Gaidāmais auto būšot ļoti grezns gran turismo automobilis ar zemu aerodinamisko pretestību, lai varētu sasniegt īpaši augstu maksimālo ātrumu.

Tāpat Flūits atklāj, ka ātri vien pēc automobiļa izziņošanas McLaren saņēmuši pasūtījumu jūru un bosam nācies meklēt veidus, kā pirkt gribētājiem atteikt. Jāpiebilst, ka pretendentiem, kas varēja cerēt uz BP23, nācās iemaksāt depozītu, kas izsakāms ar pieciem cipariem, kā arī jau iepriekš bija jābūt McLaren klientiem.

Var piebilst, ka 2012.gadā McLaren jau atklāja vienu tālu ceļu mērošanai piemērotu superauto X-1, kurš gan pēc speciāla pasūtījuma izgatavots tikai vienā eksemplārā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu