Škoda ieskicē savu vīziju par elektrisko mobilitāti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Škoda

ŠKODA dalība 2017. gada Šanhajas motoršovā (no 19. līdz 28. aprīlim) iezīmē elektrisku sākumu – ar Vision E konceptmodeli ŠKODA atklāj pirmo ieskatu nākotnes autonomajā mobilitātē.

Izteiksmīgā dizaina piecu durvju SUV kupeja spēj veikt līdz pat 500 kilometriem, izmantojot tikai elektroenerģiju, un atbilst autonomās mobilitātes 3. līmeņa prasībām. ŠKODA intensīvi strādā pie sava modeļu klāsta elektrifikācijas un līdz 2025. gadam piedāvās piecus dažādu segmentu elektromobiļus.

ŠKODA nākotnes mobilitātes programmas plānošana un izstrāde rit pilnā sparā. Kompānijas interpretāciju par elektromobiļiem demonstrē kompānijas vēsturē pirmais, pilnīgi elektriskais un autonomais konceptmodelis.

Pateicoties 2,85 metrus garajai riteņu bāzei, kā arī īsajām riteņu pārkarēm, dizaineri 4645 milimetrus garajam, 1917 milimetrus platajam un 1550 milimetrus augstajam ŠKODA VISION E konceptmodelim ir radījuši ŠKODA modeļiem tipisku, pārsteidzoši ietilpīgu salonu. Futūristiskā koncepta iespaidīgo ietilpību papildina sportisks siluets, kupejas tipa jumta plūdlīnija un SUV modeļiem raksturīgā sēdpozīcija.

Foto: Škoda

ŠKODA VISION E, pateicoties 225 kW jaudai, spēj paātrināties momentāni un dinamiski. Tās maksimālais ātrums ir 180 km/h. Litija jonu akumulatori un optimāla rekuperācija ļauj ar vienu uzlādi veikt līdz pat 500 kilometriem. Inteliģentā vadības sistēma ļauj diviem elektromotoriem ŠKODA VISION E pilnpiedziņas sistēmā darboties ļoti saskaņoti un maksimāli efektīvi. Jaudas sadale pilnpiedziņas sistēmā ir veidota tā, lai pastāvīgi nodrošinātu maksimālu stabilitāti, dinamiku un drošību.

Ar VISION E konceptmodeli ŠKODA ļauj ieskatīties autonomās mobilitātes nākotnē. Atbilstoši jaunākajiem pētījumiem paredzams, ka aptuveni 15% automobiļu 2030. gadā būs pilnībā autonomi. ŠKODA VISION E koncepts atbilst autonomās mobilitātes 3. līmenim. Tas autonomi spēj pārvietoties satiksmes sastrēgumos, spēj darboties autopilota režīmā uz autostrādēm, turēties joslā, kā arī no tās izbraukt, lai veiktu apsteigšanas manevrus. Vienlaikus tas autonomi spēj atrast brīvu stāvvietu, iebraukt un izbraukt no tās.

Foto: Škoda

Elektromobilitātes stratēģija

Elektromobilitāte ieņem ļoti zīmīgu lomu kompānijas globālās attīstības stratēģijā. ŠKODA izstrādā savus elektromobiļu konceptus, izmantojot MEB Group platformu.

ŠKODA modeļu gammas elektrifikācija sāksies jau 2019. gadā, kad paredzēts laist klajā ŠKODA SUPERB ar Plug-in hibrīd sistēmu. Pilnībā elektrisks ŠKODA modelis sekos nedaudz vēlāk – 2020. gadā. Savukārt līdz 2025. gadam čehu ražotājs savu elektromobiļu klāstu palielinās, piedāvājot piecus dažādu segmentu elektromobiļus.

Foto: Škoda
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu