Tesla gatavo ceturto modeli - Model Y

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tesla Motors

Šobrīd Tesla Motors piedāvā divas modeļu saimes - sedanu Model S dažādās versijās un krosoveru Model X. Bet jau tuvākajā laikā klāstam pievienosies mazāks sedans Model 3 un, kamēr tiek veikti pēdējie darbi tā laišanai tirdzniecībā, kompānija jau gatavo ceturto automobili - Model Y.

Šobrīd Model Y ir mīkla. Lai arī zināms, ka Model Y būs par Model X mazāks krosovers uz Model 3 bāzes, Tesla Motors vadītājs Elons Masks detalizētu informāciju par gaidāmo auto rūpīgi glabā noslēpumā, raksta www.inverse.com.

Lai vai kā, šobrīd izskatās, ka Model Y, līdzīgi kā Model 3 attiecībā pret Model S, būs lētāks, vienkāršāk aprīkots un lielākai sabiedrības daļai pieejams krosovers, kas kompānijai savukārt palīdzēs sasniegt lielākus pārdošanas apjomus un īpatsvaru elektroauto tirgū.

Par Model Y Masks pirmo reizi ieminējās, prezentējot kompānijas otro ģenerālplānu. No tā noprotams, ka Y tiks attīstīts, par bāzi ņemot 35 000 ASV dolārus vērto Model 3. Tas savukārt nozīmē, ka mazais krosovers maksās apmēram tikpat, būs līdzīgi aprīkots, taču aizvien piedāvās iespēju braukt ar tā dēvēto autopilotu, kas ir Tesla Motors uzmanības centrā un tiek aizvien pilnveidots.

Tesla Motors liek lielas cerības uz Model Y. Kompānijas provizoriskie pārdošanas rezultāti 2018.gadā sasniegs jau pusmiljonu vienību gadā, taču Masks mērķē vēl augstāk. Proti, pērn akcionāru sapulcē kompānijas vadītājs sacīja, ka viņa plānos ir sasniegt 1 miljona pārdoto auto robežu. Tādējādi ir pamats domāt, ka lielas cerības tiek liktas uz Model Y.

To, kad Model Y varētu ieraudzīt dienas gaismu, pagaidām grūti prognozēt. Tomēr Masks esot izteicies, ka «pēc dažiem gadiem», tātad tik drīz neredzēsim pat Y konceptuālo versiju. Tas gan dažām auto dizaina firmām nav traucējis iztēloties gaidāmā modeļa izskatu un to izveidot digitāla modeļa formā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu