Citroen Jumper brīnumainās pārvērtības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot busiņa Citroen Type H 70 gadu jubileju, dizaineri Fabricio Kaselani un Dāvids Obendorfers ir radījuši stikla šķiedras virsbūves detaļu komplektu, ar kuru ikviens mūsdienu Citroen Jumper busiņš vismaz vizuāli var kļūt par Type H līdzinieku.

Citroen Type H, kam saskaņā arī Wikipedia ir virkne citu nosaukumu, tostarp H Van, H-Type vai arī vienkārši HY, tika radīts uzreiz pēc 2. pasaules kara beigām kā vienkāršs priekšpiedziņas komercauto nelielu kravu pārvadāšanai. Auto bija arī salīdzinoši populārs, 34 gadu laikā tas rūpnīcās Francijā un Beļģijā kopumā saražots vairāk nekā 470 tūkstošos eksemplāru.

Type H 21. gadsimta iterācija tiks saražota krietni vien mazākā apjomā. Par bāzi ņemot aktuālo Citroen Jumper, itāļu uzņēmums FC Automobili ir paredzējis izgatavot tikai 70 Type H kopijas, turklāt tās tiks pārdotas tikai Itālijā.

Iespējamās variācijas: minibuss, kravas busiņš, kemperis un mobilā virtuve. Neatkarīgi no virsbūves varianta Jumper ir apgādājams ar 110 - 160 zirgspēku dīzeļdzinēju, un tā kravnesība ir robežās no 1075 līdz 1945 kilogramiem.

Lai gan Kaselani un Obendorfera veidojums izskatās pietiekami autentisks, viņi neesot vēlējušies kopēt 70 gadus seno modeli. Viņu mērķis ir bijis izskatā iemūžināt oriģinālā automobiļa garu. Izskatās, ka viņiem tas ir itin labi izdevies.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu