Lūk, solītais Opel Grandland X

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel

Opel virtuāli prezentējis jaunu krosoveru Grandland X, kurš tirgū konkurēs ar tādiem Eiropā populāriem automobiļiem kā Nissan Qashqai un Seat Ateca. Peugeot 3008 pārsteidzoši līdzīgā modeļa publiskā prezentācija savukārt notiks septembrī Frankfurtes auto izstādē.

Grandland X ir 4477 mm garš, 1844 mm plats un 1636 mm augsts, bet attālums starp tā asīm ir 2675 milimetri. Tādējādi auto ir par gandrīz 20 centimetriem garāks nekā iepriekš atklātais Crossland X un par 10 cm garāks nekā augstāk minētais Qashqai. Tas arī viens no iemesliem, kādēļ Grandland X bagāžnieka tilpums ir 514 litri (1652 litri ar nolaistām aizmugurējā sēdekļa atzveltnēm). Salīdzinājumam - Nissan krosovera kravas novietne ir par 84 litriem mazāka.

Piecvietīgais krosovers ir konstruēts uz PSA Peugeot Citroen tehnoloģiskās platformas, kas jau izmantota tādu auto kā Peugeot 3008 un Citroen C5 Aircross ražošanā. Lūk, arī skaidrojums, kāpēc pirmajā brīdī Grandland X atgādina pārveidotu Eiropas Gada auto 2017 - Peugeot 3008.

Kompānija ar zibeni tās emblēmā pagaidām neatklāj, kādas būs Grandland X motorizācijas opcijas, taču tās, visticamāk, būtiski neatšķirsies no franču piedāvājuma. Vēl jo vairāk tādēļ, ka PSA pavisam nesen panāca vienošanos ar General Motors par Opel pārņemšanu.

Tas nozīmē, ka vācu krosovers varētu saņemt 1,2 līdz 1,6 litru benzīna motorus ar jaudu no 130 - 165 ZS un dīzeļdzinējus ar jaudu līdz pat 180 ZS.

Atšķirībā no Qashqai, Grandland X nebūs pilnpiedziņas sistēmas. Tā vietā auto saņems Peugeot Grip Control, kas braukšanu sarežģītos apstākļos atvieglo, variējot ar stabilitātes sistēmas un vilkmes kontroles sistēmas regulējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu