Ferrari saka «nē» 12 cilindru turbomotoriem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ferrari

Ferrari neplāno izstrādāt V12 turbo dzinēju, jo tas būtu neprāts. Par to izvedumam Autocar viedokli paudis itāļu kompānijas galva Serdžo Markione.

«Mūsu galvenais motoru izstrādātājs man pastāstīja, ka būtu absolūts neprāts konstruēt V12 motoru ar turbopūti. Tāpēc mēs šādiem agregātiem sakām «nē«. Mūsu V12 motori ir un paliks atmosfēriski,» paziņojis Markione.

Ferrari vadītājs arīdzan piebildis, ka tai pašā laikā kompānija neplāno atteikties no V12 iekšdedzes dzinēja, kā hibrīddzinēju elementa. Pie tam būtiski, ka Ferrari savos hibrīdagregātos elektromotorus arī turpmāk izmantos, lai tikai kāpinātu jaudu nevis cerētu uz zemāku degvielas patēriņu, raksta Motor.ru.

Foto: Ferrari

Svaigākais modelis, kuram uzstādīts V12 atmosfēriskais motors ir 812 Superfast. Šim auto uzstādīts dzinējs ar 6,5 litru darba tilpumu, 800 zirgspēkiem un 718 Nm griezes momentu.

No 0 - 100 kilometriem stundā Ferrari 812 Superfast paātrinās 2,9 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums ir 340 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu