Peugeot atjaunojis savu bestselleru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Peugeot koncerns pāršķir jaunu lapaspusi sava bestsellera «mūža grāmatā» un izlaiž atjauninātu 308 modeli. Automobilis iegūs atsvaidzinātu izskatu, jaunu dzinēju un pārnesumkārbas, kā arī jaunas autovadītāja palīgsistēmas.

Simpātisks virsbūves dizains, lauvas logotips, kuru aptver vertikāls dekoratīvais režģis, un LED dienas gaitas gaismas ir raksturīgi risinājumi visiem aprīkojuma variantiem.

Aprīkojumā ir iekļautas vairākas jaunas autovadītāja palīgsistēmas: ceļazīmju atpazīšanas sistēma, Active Safety Brake automātiska avārijas bremzēšanas sistēma, automātiskas tālās gaismas, autovadītāja uzmanības uzraudzības sistēma, aktīva braukšanas joslu uzraudzības sistēma u.c. Peugeot 308 pirmajam starp PSA grupas automobiļiem būs aktīvā kruīza kontrole ar ACC Stop sistēmu. Automobiļa novietošanu stāvvietā atvieglos 180 grādu leņķa atpakaļgaitas kamera, bet Park Assist funkcija noteiks brīvā laukuma izmērus un spēs noparkoties patstāvīgi.

Peugeot 308 ir saglabājis savdabīgo i-Cockpit vadītāja vietu ar zemu novietotu maza diametra stūri un augstāk paceltu instrumentu paneli. Peugeot uzskata, ka šāds stūres un instrumentu paneļa novietojums paaugstina drošību, jo ciparnīcas atrodas vadītāja redzeslaukā, līdz ar ko viņam braukšanas laikā gandrīz nav jānovērš skats no ceļa.

Foto: Peugeot

Stilīgo salona interjeru raksturo tīra un plaša priekšējā daļa ar nedaudzām uzreiz pamanāmām pogām un kvalitatīviem materiāliem. Viduskonsoles 9,7 collu ekrānam tagad ir jauna grafika, 3D navigācijas sistēma ar balss vadību un optimāli ātra piekļuve automobiļa funkcijām un lietotnēm. Jaunais Peugeot 308 ir aprīkots ar Mirror Screen sistēmu, kas savienojama ar Mirrorlink un Apple Carplay tehnoloģijām, un ļauj autovadītājam savu viedtālruni pieslēgt automobiļa ekrānam.

Peugeot 308 automobiļi būs aprīkoti ar jauniem dzinējiem un pārnesumkārbām, turklāt izvēlē iekļauts pilnīgi jauns 1,5 BlueHDi 130 ZS dīzeļdzinējs un šim segmentam neraksturīgu 8 pakāpju automātiskā pārnesumkārbu komplektācija. Kā benzīna, tā arī dīzeļdzinēji būs nodrošināti ar jaunām izmešu samazināšanas sistēmām, ar kurām Peugeot jau tagad būs gatavs atbilst jaunajiem piesārņojuma robežnormu kritērijiem.

Foto: Peugeot

Jaunais Peugeot 308 tiks izlaists Francijā Sošo rūpnīcā un autosalonos pārdošanā parādīsies šā gada septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu