Jaunais M5 - ar pilnpiedziņu un 8 pakāpju automātu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

Gaidāmais sestās paaudzes BMW M5, kura izstrāde pagaidām vēl turpinās un izmaiņas eksterjera dizainā tiek turētas noslēpumā ar kamuflāžas līmplēves palīdzību, līdzšinējās divsajūgu automātiskās pārnesumkārbas vietā iegūs astoņu pakāpju, turklāt pirmo reizi būs pieejams ar pilnpiedziņas sistēmas xDrive atvasinājumu.

Jā, tā ir taisnība - ik reizi, kad vadītājs ieslēgs aizdedzi un iedarbinās dzinēju, viņa rīcībā būs pilnpiedziņas mašīna ar ieslēgtu dinamiskās stabilitātes kontroli DSC. Šādā konfigurācijā auto nodrošinās paātrinājumu un dinamiku, par kādu iepriekšējā BMW M5 var tikai sapņot.

Tā patiesi apgalvo paši BMW izplatītajos materiālos, gan nenorādot nedz to, cik jaudīgs būs zem pārsega iebūvētais 4,4 litru V8 motors, nedz arī minot, cik sekundes prasīs paātrināšanās līdz 100 vai 200 km/h. Līdzšinējam M5 standarta sprinta veikšanai ir nepieciešamas 4,3 sekundes.

Ja vadītājs vēlēsies, viņš

varēs izvēlēties starp vairākiem pilnpiedziņas sistēmas un DSC iestatījumiem.

Ja standarta konfigurācija šķitīs pārāk garlaicīga un automobilis pārāk lips pie asfalta, vadītājs varēs izvēlēties M Dynamic Mode (MDM) režīmu. Tajā nedaudz tiek ierobežota DSC iejaukšanās un nedaudz vairāk vilkmes tiek novadīts aizmugurējiem riteņiem.

Karstgalvjiem un drifta karaļiem savukārt noteikti patiks iespēja DSC atslēgt. Šādā situācijā varēs atkal izvēlēties starp trim M xDrive sistēmas darbības režīmiem -

4WD, 4WD Sport un 2WD jeb aizmugures piedziņu.

Skaidrs, ka šajā režīmā uz paātrinājuma rekordiem cerēt nevarēs, taču braukšanas jautrība būs garantēta.

To, kad jaunais BMW M5 tiks parādīts bez kamuflāžas, bavārieši neatklāj. Vien norāda, ka tas notiks šogad.

Foto: BMW
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu