Kanādiešu superauto sprintu spēs veikt 2 sekundēs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dubucmotors.com

Kanādiešu kompānijas Dubuc Motors plašāk pasaulē pirmo reizi izskanēja, kad tā izsludināja kolektīvās finansēšanas kampaņu, lai savāktu līdzekļus, kas nepieciešami tās iecerētā elektriskā superauto ražošanai. Kompānija joprojām veic investoru piesaisti, taču sola, ka elektriskā Tomahawk ražošana sāksies jau nākamgad. Un tad ielās parādīsies elektroauto, kurš 60 jūdzes jeb 96 km/h spēj sasniegt 2 sekundēs.

Dubuc Tomahawk paredzēts apgādāt ar četriem elektromotoriem, kas kopā attīsta 800 zirgspēkus un 1356 Nm. Automobilim piemīt ideāls izsvarojums starp asīm (50:50) un regulējama pneimopiekare.

Reibinošais paātrinājums, ko viens no Dubuc Motors dibinātājiem, Maiks Kakogiannakis raksturo kā «plānprātīgu», ir iespējams Race braukšanas režīmā. Ikdienas režīmā Tomahawk spēs 96 km/h sasniegt četrās sekundēs. Tas, jāatzīst, arī nav peļams rādītājs.

Dubuc Tomahawk paredzēts apgādāt ar 100 kWh bateriju. Ar tās energoresursiem teorētiski vajadzētu pietikt, lai nobrauktu 600 kilometrus. Šis attālums gan būs krietni mazāks, ja gaita regulāri tiks sākta ar maksimālo paātrinājumu Race režīmā.

Lai vai kā, 600 kilometru autonomija ir visai iespaidīga, un tā, visticamāk, panākta ar svara samazināšanas pasākumiem, tostarp plašu oglekļa šķiedras un alumīnija lietojumu.

Tai pašā laikā elektriskais superauto piedāvāšot visas modernā auto sastopamas ekstras, piemēram, sēdekļus ar ādas apdari, multimediju navigācijas sistēmu ar skārienekrānu, 360 grādu apkārtskata kameru, ārkārtas bremzēšanas sistēmu u.c.

Par to, cik tomahauks galu beigās maksās, pagaidām ne vārda.

Foto: dubucmotors.com
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu