Hyundai rīcībā tagad Nissan Juke konkurents

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Hyundai

Hyundai modeļu klāstam nupat pievienojies mazās klases krosovers Kona, kas vārdu ieguvis par godu tāda paša nosaukuma pilsētai Havaju salās.

Jaunajam auto ir plaša motoru palete un opcionāli pieejama pilnpiedziņa. Kona ir konstruēts uz pilnīgi jaunas tehnoloģiskās platformas, kas izstrādāta speciāli mazās klases krosoveriem un ieviesīs jaunus standartus B klases SUV segmentā. Tā vismaz apgalvo Hyundai.

Par ārējiem gabarītiem un salona izmēriem konkrētas informācijas nav, taču korejieši apgalvo, ka Kona ir plašākais salons klasē.

Redzamākās no automobiļa ārējā dizaina īpatnībām ir virsbūves noformējums divās krāsās un trīs sekcijās izkārtotie priekšējie lukturi.

Atkarībā no noieta tirgus Kona tiks piedāvāti līdz pat četriem dažādiem motoriem. Viens no tiem būs 2 litru atmosfēriskais motors ar 149 ZS un 179 Nm. Šis dzinējs strādās pāri ar 6 pakāpju automātu un dos iespēju 100 km/h sasniegt 10 sekundēs un maksimāli attīstīt 194 km/h, raksta Motor.ru.

Tāpat motoru paletē iekļauts 1,6 litru turbo motors ar 177 ZS un 265 Nm. Šo agregātu paredzēts kombinēt ar septiņu pakāpju divsajūgu automātu un šādā kombinācijā auto standarta sprintu veiks 7,7 sekundēs. Tā maksimālais ātrums tikmēr būs 210 km/h.

Eiropas tirgū būs pieejams arī 1 litra trīs cilindru turbo motors ar 120 ZS un 172 Nm. Šāda auto galvenie dinamikas rādītāji būs 12 sekundes un 181 km/h. Dīzeļdzinēju saime pagaidām ietver tikai vienu motoru ar 1,6 litru darba tilpumu. Par tā raksturlielumiem gan informācijas pagaidām nav.

Jaunais krosovers atkarībā no aprīkojuma līmeņa iegūs lielu daļu no nozīmīgākajām vadītāja atbalsta un drošības sistēmām, tai skaitā avārijas bremžu sistēmu, aktīvo joslu asistentu, automātiskās tālās gaismas u.c.

Foto: Hyundai

Salonā Kona būs apgādājams ar multimediju sistēmu ar 5, 7 vai 8 collu ekrānu un Android Auto vai Apple Carplay atbalstu. Dārgākajās versijās mašīnai būs arī projekcijas ekrāns pie priekšējā stikla un viedtālruņa bezvadu lādētājs.

Dienvidkorejā Kona pārdošanā nonāks jau šomēnes, bet Ziemeļamerika un Eiropa sekos vēlāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu