KIA jaunais krosovers Stonic

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kia

Kompānija KIA atklājusi jauno B segmenta krosoveru Stonic, un tā pārdošana Eiropā sāksies jau šā gada otrajā pusē tuvāk rudenim.

Tehniskā ziņā Stonic ir ļoti līdzīgs māsas kompānijas Hyundai nesen prezentētajam šīs pašas klases krosoveram Kona. Oficiāli gan tas netiek ziņots.

Tomēr, ja salīdzina ar Kona, jaunais KIA modelis ir nedaudz mazāks, proti, KIA garums, platums un augstums attiecīgi ir 4,14, 1,76 un 1,52 metri, bet riteņu bāzes garums ir 2,58 metri.

Arī bagāžnieks Stonic ir nedaudz mazāks - tā tilpums 352 litri, kamēr radiniekam no Hyundai - 361 litrs, raksta Motor.ru.

Jaunā modeļa dzinēju gammā iekļauti 1,25 un 1,4 litru atmosfēriskie benzīna motori, kā arī 1 litra trīs cilindru turbo agregāts ar 120 ZS. Dīzeļdzinējs tai pašā laikā ir tikai viens.

Visus spēka agregātus paredzēts komplektēt ar manuālo pārnesumkārbu. Par to, vai varēs izvēlēties Stonic arī automātisko transmisiju, ziņu pagaidām nav. Tāpat nav informācijas, vai Stonic tiks izlaists arī versijā ar pilnpiedziņu.

Stonic standarta un papildaprīkojumā būs liela daļa modernāko drošības un vadītāja atbalsta sistēmu, tai skaitā automātiskās avārijas bremzes un automātiskās tālās gaismas. Standarta komplektācijā iekļauta arī multimediju sistēma ar skārienekrānu un Apple CarPlay un Android Auto atbalstu.

Cik maksās auto, kam arī būs septiņu gadu ražotāja garantija, pagaidām nav zināms.

Foto: Kia
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu