Šis auto centīsies pietuvoties 500 km/h robežai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Teksasas štatā, ASV, bāzētā autobūves kompānija Hennessey jau šogad grasās prezentēt jaunu hiperauto Venom F5. Tā galvenais uzdevums ir «samalt miltos» šobrīd ātrāko planētas auto Bugatti Veyron Super Sports, sasniedzot 300 jūdzes jeb 480 kilometrus stundā.

Hennessey jaunā automobiļa nosaukuma izcelsme meklējama Fudžitas viesuļvētru spēka skalā. F5 raksturo spēcīgākos tornado, kas kravas automobiļus mētā kā rotaļlietas un no zemes atplēš asfalta gabalus.

Ar automašīnas izstrādi nodarbojas Hennessey izveidots meitas uzņēmums Hennessey Special Vehicles, un tas būvēts praktiski no nulles. Tādējādi nav apstiprinājies iepriekšējais pieņēmums, ka Venom F5 būs 435 km/h ātrajam Venom GT, ziņo Motor.ru.

Papildu datu par topošo auto nav, taču neoficiāla informācija liecina, ka auto iegūs pilnveidotu Venom GT V8 twin-turbo motoru, kā jauda paaugstināta no 1244 līdz 1400 zirgspēkiem, un tas strādās pārī ar sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu.

Ja auto svērs ap provizoriskajiem 1300 kilogramiem, tad motoram tik tiešām nebūs grūti tos iekustināt līdz plānotajam ātrumam. Cita lieta, protams, ir aerodinamika un nepieciešamā stabilitāte, traucoties ar 480 km/h.

Jau ziņots, ka Hennessey Venom GT kupeja reiz spēja sasniegt 435 km/h, bet rodsters - 427,3 km/h. Ginesa rekordu grāmatas noteikumi gan pieprasa veikt divus secīgus braucienus abos virzienos un, tā kā Hennessey spēkrati brauca tikai vienu reizi, to sasniegums nav ieskaitīts.

Bugatti jaunais modelis Chrion ir apgādāts ar 8 litru W16 motoru, kuram ir četri turbo kompresori. Motora patiesās spējas vēl nav noskaidrotas, jo maksimālo ātrumu rūpnīca ierobežo pie 420 km/h atzīmes, taču jau nākamgad Bugatti plāno laboties un tiekties pēc jauniem sērijveida auto rekordiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu