No 2019.gada visiem Volvo būs elektromotors

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Zviedru autobūves uzņēmums Volvo Cars nupat paziņojis, ka no 2019.gada visiem tā ražotajiem auto būs elektromotors. Tādējādi tiks pielikts punkts ērai, kurā iznāca arī auto, kam ir tikai iekšdedzes dzinējs. Tas arī ir faktiski platākais solis, ko spēris kāds autoražotājs kopš pirms vairāk nekā gadsimta tika izgudrots iekšdedzes dzinējs.

Kā norāda Volvo prezidents un izpilddirektors Hakans Samuelsons, Volvo elektrifikācija notiek, domājot par pircēju.

«Ļaudis aizvien vairāk pieprasa elektrificētus auto un šī ir mūsu atbilde uz šīm prasībām gan tagad, gan nākotnē. Faktiski šobrīd var izvēlēties jebkuru Volvo modeli un tas noteikti pēc pāris gadiem būs ar elektromotoru,» - tā Samuelsons.

Tāpat Volvo Cars, kas pieder Ķīnas autoražotājam Zhejiang Geely Holding Group, norāda, ka laika periodā no 2019.gada līdz 2021.gadam plāno tirgū laist piecus pilnībā elektrisku automašīnu modeļus, no kuriem trīs būs ar paša zīmolu, bet divi ar Polestar zīmolu.

Tādējādi Volvo klāstā būs gan hibrīdi, gan plug-in hibrīdi, gan arī tīri elektriski modeļi.

Maijā vācu laikrakstā Frankfurter Allgemeine Zeitung publicētā intervijā Volvo Cars vadītājs Hakans Samuelsons sacīja, ka viņš nevēlas attīstīt jaunas paaudzes dīzeļdzinējus, ņemot vērā bargāku regulu izraisītās augstās izmaksas.

«Mēs iepriekš paziņojām, ka līdz 2025.gadam plānojam pārdot 1 miljonu elektrificētu auto un šis ir veids, kā mēs to panāksim,» sacīja Samuelsons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu