Volkswagen Latvijā prezentē savu jauno flagmani Arteon

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2017. gada 11. jūlijā Rīgā norisinājās jaunā Volkswagen flagmaņa Arteon prezentācija. Modelis apvieno klasiskas sporta automašīnas dizaina elementus ar fāstbeka eleganci un ietilpību. Pasākumā, kurā par kulmināciju kļuva pirmie testa izbraucieni pa Rīgas, Jūrmalas un Siguldas apkārtni, Volkswagen paziņoja par jaunā sedana pieejamību Latvijā.

Pasākuma laikā viesi testēja Arteon inovatīvās vadības palīgsistēmas, tostarp jaunākās paaudzes adaptīvo kruīza kontroli (ACC) ar prognozēšanas funkciju, kas tagad

ņem vērā arī tādus datus kā braukšanas ātruma ierobežojumi un maršruta informācija, automātiski koriģējot braukšanas ātrumu,

adaptīvo piekares regulēšanu ar 43 dažādiem starpposmiem, progresīvo stūrēšanu, kas atvieglo gan vienkāršu braukšanu, gan sarežģītu manevrēšanu, kā arī baudīja lieliskos Latvijas skatus.

Pateicoties 2841 mm riteņu garenbāzei, pasažieriem aizmugurējos sēdekļos ir ievērojami vairāk vietas, bet jaunā Arteon bagāžas nodalījuma ietilpība sasniedz 1557 litrus, kas ir vairāk nekā Passat B8 modelim. Jaunais Volkswagen modelis ir pieejams ar priekšpiedziņu vai pilnpiedziņu, kā arī papildināms ar inovatīvām vadības palīgsistēmām, aktīvu informācijas displeju, projekcijas ekrānu, kā arī ar žestiem vadāmo Discover Pro informācijas un izklaides sistēmu 9,2 collu lielajā ekrānā.

Pateicoties navigācijas sistēmai GPS un satiksmes datiem, jaunā,

dinamiskā līkumu izgaismošanas sistēma spēj paredzēt ceļa līkuma tuvošanos un izgaismot to vēl pirms manevra veikšanas.

Otrās paaudzes ārkārtas palīdzības sistēma Emergency Assist sniedz pastiprinātu drošību gadījumā, ja autovadītājs ārkārtas iemeslu dēļ nespēj turpināt vadīt automašīnu – sistēma ne tikai apstādina, bet arī novirza ceļa labajā joslā, lai netraucētu aizmugurē esošajām automašīnām.

Arteon jaunākajā Euro NCAP (Eiropas jauno automobiļu novērtēšanas programmas) testu sērijā saņēmis augstāko – piecu zvaigžņu novērtējumu. Šajā reitingā atzinīgi novērtēta ne tikai jaunā Arteon pasažieru drošība pieaugušajiem un bērniem, bet arī automobiļa vadības palīgsistēmas un tā pirmšķirīgā veiktspēja gājēju uzraudzībā. Saskaņā ar Euro NCAP Arteon saņēmis līdz šim augstāko novērtējumu lielizmēra automašīnu segmentā par gājēju uzraudzības sistēmu, daļēji pateicoties avārijas bremzēšanas funkcijai, kas jau iekļauta Arteon pamatkomplektācijā.

Latvijā modelis ir pieejams dažādās komplektācijās, tai skaitā papildināms ar R-Line pakotni. Ja ir vēlme un iespējas, no opciju klāsta var uzstādīt panorāmas stikla jumtu, priekšējo sēdekli ar masāžas funkciju, trīs zonu klimata kontroli, apsildāmu ādas stūri u.c. Arteon Latvijā maksās no 31 743 eiro un, kā prezentācijas gaitā izteicās Volkswagen zīmola vadītājs Baltijas valstīs Ilgars Ļubka, Arteon Baltijas valstīs gaida pozitīva nākotne, jo iepriekšpārdošanā vien realizēti 74 auto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu