Elektrisko MINI ražos Lielbritānijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MINI

Elektriskais MINI tiks veidots uz trīs durvju hečbeka bāzes un ražošanā nonāks 2019.gadā.

Par jauno auto nekas konkrēts vēl nav zināms - ne dizains, ne tehniskā specifikācija. Zināms ir tikai tas, ka elektriskie spēka agregāti elektriskā MINI vajadzībām tiks ražoti BMW rūpnīcās Dingolfingā un Landshūtē Bavārijā, no kurienes, spītējot Breksit blaknēm, pēcāk tiks vesti uz Lielbritāniju, jo Oksfordā atrodas galvenā trīs durvju MINI montāžas līnija.

Nonākot pārdošanā elektriskajam MINI, pircēji jau varēs izvēlēties starp četrām dažādām piedziņas koncepcijām - modeli ar benzīna vai dīzeļdzinēju, modeli ar no rozetes lādējamu hibrīddzinēju, kā arī tīru elektroauto. Tas ar vienu uzlādes reizi provizoriski varēšot nobraukt līdz pat 400 kilometriem, raksta Motor.ru.

Var piebilst, ka konceptuāls MINI E tika parādīts jau 2008.gadā. Toreiz konceptauto bija apgādāts ar 204 zirgspēku elektromotoru un 35 kWh bateriju bloku, kas nodrošināja 240 km gaitas rezervi.

Tāpat var piebilst, ka BMW klāstā šobrīd ir septiņi elektrificēti modeļi - sākot ar pilnīgi elektrisko i3 un beidzot ar jaunāko plug-in hibrīdmodeli - MINI Cooper S E Countryman ALL4, kurš kombinētā ciklā patērē 2,1 - 2,3 litrus degvielas uz 100 kilometriem.

Foto: MINI
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu