VW Arteon spēj glābt autovadītāju, pat ja braukšanas laikā zaudēta samaņa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Jaunais Arteon ir aprīkots ar vairāk vadības palīgsistēmām nekā jebkurš cits Volkswagen modelis, tādējādi padarot drošu autonomo braukšanu iespējamu. Arteon papildaprīkojumā ir pieejamas četras nozīmīgas palīgsistēmas, kas apvienotas otrās paaudzes sistēmā Emergency Assist un kritiskos apstākļos var palīdzēt novērst nopietnus negadījumus.

Tiklīdz Arteon sensori konstatē, ka vadītājs ir kļuvis neaktīvs, nav izmantojis gāzes pedāli, bremzējis vai stūrējis automašīnu un sliktākajā gadījumā - zaudējis samaņu, tad Emergency Assist var pārņemt automašīnas vadību. Sistēma, kurā ir apvienota ACC (adaptīvā kruīza kontrole), palīgsistēmas Side Assist, Lane Assist un Park Assist*,

iespēju robežās brīdina citus ceļu satiksmes dalībniekus un automātiski vada automašīnu malējā joslā, kur tā tiek apturēta.

Ārkārtas situācijā Arteon vispirms brīdina vadītāju, izmantojot skaņas, vizuālus un fiziskus (īslaicīgu bremzēšanu) signālus. Ja vadītājs nereaģē, tad Emergency Assist automātiski ieslēdz avārijas gaismas un novirza automobili labās puses joslā, kontrolēti to apstādinot. Arteon Emergency Assist ar Park Assist (piekļuvi elektromehāniskajai stūrēšanas palīgsistēmai) un Lane Assist (braukšanas joslu uzturēšanas palīgsistēma, kuras pamatā ir no kameras iegūta informācija) nodrošina īslaicīgas stūrēšanas darbības un informē tuvumā esošos ceļu satiksmes dalībniekus par bīstamo situāciju.

Vienlaikus ACC (adaptīvās kruīza kontroles) sistēma vada automātisko bremzēšanu un izmanto automašīnas priekšējos radara sensorus, lai nepieļautu sadursmi ar priekšā esošiem transportlīdzekļiem. Emergency Assist 2.0 tehnoloģijā ir iekļauta jauna funkcija —

pārvietojoties pa ceļiem ar vairākām joslām, Arteon tiek patstāvīgi un kontrolēti novadīts uz malējo ceļa joslu.

Šo iespēju nodrošina palīgsistēmas Park Assist un Lane Assist, savukārt palīgsistēma Side Assist izmanto radara sensoru, lai sekotu līdzi satiksmei automašīnas aizmugurē un līdz minimumam samazinātu sadursmes risku, pārkārtojoties uz citu braukšanas joslu.

Volkswagen Arteon ir pieejams Latvijā no 2017. gada jūlija. Jaunā modeļa sākuma cena ir 31 743 eiro, bet Emergency Assist sistēmu var pievienot par papildu 553 eiro.

* Sistēma Emergency Assist, kurā apvienota ACC (adaptīvā kruīza kontrole), palīgsistēma Side Assist, Lane Assist un Park Assist, tiek aktivizēta tikai uz ceļiem ar ceļa apzīmējumiem un braucot ar ātrumu vismaz 65 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu