Rolls-Royce apvidnieks vizinās Nirburgringā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu luksusa automobiļu ražotājs, lai arī vēl pirms pāris gadiem dievojās, ka nekad neizlaidīs krosoveru, savu pirmo šāda tipa auto straujā tempā tuvina sērijveida ražošanai.

Paredzams, ka šobrīd par Cullinan nodēvētais modelis pārdošanā nonāks jau 2018.gadā un izstrādes fāze, kurā tas atrodas, ļauj domāt, ka tā arī notiks.

Šobrīd Rolls-Royce inženieri ar Cullinan prototipu veic īpašu testu programmu Nirburgringā. Trase, kurā parasti tiek izstrādāti automobiļi ar sportiskām ambīcijām, Cullinan izstrādei šķiet īpatnēja izvēle, tomēr inženieriem gan jau ir savs pamatojums, kādēļ pilnpiedziņas milzim nepieciešams veikt apļus zaļajā ellē.

Spiegu foto: Rolls-Royce Cullinan prototips Nordšleifē

Britu zīmola pirmais krosovers ir konstruēts uz jaunās alumīnija tehnoloģiskās platformas, kas nupat debitēja līdz ar jauno, astotās paaudzes Phantom.

Foto: Publicitātes foto

Rolls-Royce rīcībā ir divi V12 twin-turbo spēka agregāti, tomēr Cullinan saņems flagmanim paredzēto 6,75 litru V12 ar aptuveni 600 zirgspēkiem, ziņo Newsru.com. Var vienīgi piebilst, ka jaunajā Phantom motora jauda ir 563 ZS, kamēr 6,6 litru V12 dzinējs modelī Wraith attīsta turpat 640 ZS.

Domājams, ka Cullinan saņems virkni to pašu tehnoloģisko un komforta labumu, kas nupat debitēja zīmola jaunajā flagmanī. Par krosovera cenu gan vēl runāt nevar, taču var piebilst, ka Phantom bāzes versijā maksās ap 400 tūkstošiem eiro.

Cullinan pasaules pirmizrāde varētu notikt Frankfurtes auto šovā septembrī.

Šādi izskatījās agrīnie Rolls-Royce Cullinan prototips
Šādi izskatījās agrīnie Rolls-Royce Cullinan prototips Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu