Zinātnieki apliecina: vecākie bērni izaug par sliktākajiem autovadītājiem

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Izrādās, vecākie bērni ģimenē biežāk kļūst par sliktiem autovadītājiem – vairāk pārsniedz ātrumu, saņem sodus un izraisa satiksmes negadījumus, vēsta portāls «The Independent», atsaucoties uz jaunu zinātnisko pētījumu. Savukārt pastarīši ir vislabākie un uzmanīgākie braucēji.

Apdrošināšanas uzņēmuma «Privilege Car Insurance» pasūtītajā pētījumā atklājās, ka 89% pirmdzimto pārsniedz ātrumu, 47% veic šaubīgus apdzīšanas manevrus, 46% nekautrējas ieņemt ceļa vidu un 35% riskē saņemt sodu.

Un tas vēl nav viss – 17% no aptaujātajiem vecākajiem bērniem ģimenē pie stūres krāsojas, bet vēl 30% lieto mobilo tālruni.

Tie, kuri ģimenē ir jaunākie bērni, brauc uzmanīgāk un daudz retāk izdara pārkāpumus uz ceļa.

Taču vislabākie braucēji tomēr ir tie, kuri uzauguši kā vienīgie bērni ģimenē.

Interesanti, ka jaunākie un vidējie bērni ģimenē pie savas neuzmanīgās braukšanas vaino citus autovadītājus, kuri viņus nokaitinājuši, kamēr pirmdzimtie apgalvo, ka noteikumus pārkāpjot tikai nepieciešamības vadīti, piemēram, kad jāsteidzas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu