Audi mainīs modeļu nomenklatūru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Turpmāk Audi modeļus sauks citādāk. Sākotnēji noteikti izskatīsies jocīgi, bet ar laiku taču pie visa pierod. Vai ne? Bet nu par visu pēc kārtas.

Audi trešdien izplatīja paziņojumu, ka ir izdomājuši jaunus savu automobiļu nosaukumus. Modeļu pamata nosaukums no A1 līdz pat Q7 paliks nemainīgs, taču mainīsies simbolu virknējums uzreiz aiz modeļu saimes apzīmējuma. Un tas norādīs uz konkrētā automobiļa specifisko jaudu. Tas attieksies kā uz automobiļiem ar tradicionālo iekšdedzes dzinēju, tā arī e-tron modeļiem ar hibrīddzinēju un tīro elektropiedziņu.

Proti, turpmāk Audi modeļiem aiz saimes apzīmējuma tiks uzrādīts skaitlis, kurš apzīmēs specifisko jaudu kilovatos (kW). Tādējādi Audi sadalīs savus automobiļus dažādās veiktspējas klasēs. Piemēram, skaitlis 30 norādīs, ka automobiļa jauda ir no 81 līdz 96 kilovatiem. 45 apzīmēs auto ar jaudu no 169 līdz 185 kW, bet 70 rotās mašīnas, kuru veiktspēja pārsniedz 400 kW. Lai interesentiem būtu skaidrs, kāds auto atrodas viņu priekšā, motoru tehnoloģijas apzīmējums, tas ir TFSI, TDI, g-tron vai e-tron - netiks likvidēts.

Audi norāda, ka skaitļu kombinācijas, kas apzīmēs katras modeļu saimes konkrētā auto jaudas pakāpi, pieaugs par 5, tādējādi reprezentējot hierarhiju modeļu starpā. Piemēram, auto, ko šobrīd sauc par Audi Q2 1.0 TFSI un kura jauda ir 85 kW (116 ZS), turpmāk dēvēs par Audi Q2 30 TFSI. Audi Q7 3.0 TDI, kurš attīsta 272 ZS (200kW) turpmāk būs Audi Q7 50 TDI.

S un RS modeļu, kā arī Audi R8 nosaukumā izmaiņas gan ieviest nav paredzēts. Pēc Audi teiktā, klasiskie nosaukumi tiek saglabāti, lai norādītu uz šo modeļu TOP pozīcijām katrā saimē.

Lai viestu nelielu skaidrību, kāpēc tiek veiktas šādas izmaiņas Audi modeļu nomenklatūrā, kompānijas valdes loceklis pārdošanas un marketinga jautājumos, Dītmārs Fogenraiters (Dietmar Voggenreiter) apgalvo, ka patērētājiem mūsdienās tāpat dzinēja tilpums nav svarīgs. Visu nosakot veiktspēja.

Var piebilst, ka pirmais auto ar jauno nosaukumu būs jaunās paaudzes Audi A8 3.0 TDI (286 ZS jeb 210 kW); to sauks Audi A8 50 TDI. Audi A8 3.0 TFSI (340 ZS) savukārt būs Audi A8 55 TFSI.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu