Toyota izstrādā «neredzamos» jumta balstus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Biezi, pamatīgi priekšējie jumta balsti paaugstina drošību automobiļa apgāšanās gadījumā, taču tai pašā laikā ir lieks apdraudējums, jo veido platu aklo zonu.

Šā iemesla dēļ Toyota izgudrotāji ir aizdomājušies līdz tehnoloģijai, kas, saglabājot biezos jumta balstus, redzamību pacels jaunā līmenī, raksta TheDrive.com.

Patentu birojā jau ir iesniegts pieteikums, kurā aprakstīta iespēja jumta balstus padarīt neredzamus. Patiesībā ne neredzamus, bet šķietami caurspīdīgus.

Ja domājat, ka Toyota inženieru tehnoloģija ietver kameru un ekrānu izmantošanu, tad maldāties. Kompānijā uzskata, ka brīnumus var paveikt daudzi jo daudzi mazi spogulīši. Proti, ja tie tiek atbilstoši izvietoti, tie dod iespēju redzēt, kas risinās aiz jumta balsta.

Šī tādējādi būtu krietni vien lētāka «neredzamo» jumta balstu izstrādes metode nekā papildu kameru un ekrānu izmantošana.

Patenta pieteikums ar aprakstu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu