Volvo apvidnieku skaits pieaudzis līdz trim

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz šim Volvo modeļu klāstā bija divi apvidus auto - XC90 un XC60. Bet nupat tiem piebiedrojies vēl viens - XC40 -, kas tagad arī ir mazākais zviedru auto aizvien augošajā SUV automobiļu segmentā.

Jaunais XC40 ir pirmais modelis, kas konstruēts uz moduļveida platformas, kura izstrādāta kopā ar ķīniešu kompāniju Geely. Šī platforma laika gaitā tiks izmantota visu pārējo 40.sērijas modeļu, tostarp pilnībā elektriska auto ražošanā.

«XC40 ir mūsu pirmais solis mazo SUV segmentā. Tas veicinās mūsu zīmola pievilcību, kā arī sāks mūsu virzību jaunā virzienā,» saka Volvo prezidents un izpilddirektors Hokans Samuelsons. «XC40 ir svaigs, radošs un izteiksmīgs Volvo modeļu saimes loceklis. Tāpēc arī mums šķita dabiski šā modeļa prezentēšanai izvēlēties Milānu, kas ir dunošs mākslas, modes, dizaina un dzīvesstila karstais punkts Eiropā.»

XC40, lai arī krietni mazāks par pārējiem Volvo SUV, iegūs visas tās pašas drošības un vadītāja atbalsta sistēmas, kas sastopamas 90. un 60. sērijas mašīnās. Tas nozīmē, ka XC40, būdams apgādāts ar tādām sistēmām kā daļējo autopilotu Volvo Pilot Assist, pilsētas drošības sistēmu City Safety, Run-off Road (nobraukšana no ceļa) novēršanas un aizsardzības sistēmu, sistēmu, kas palīdz izvairīties no sadursmes ar ceļu šķērsojošiem auto un vajadzības gadījumā pat automātiski nobremzē, - Cross Traffic -, kā arī 360 grādu kameru, mazais SUV būs labāk apgādātais automobilis segmentā.

Volvo arīdzan norāda, ka mazajam SUV ir itin labi pārdomāts salons un tā iekārtojums. Mašīnā ir daudz dažādu novietņu sīklietu uzglabāšanai, funkcionālākas glabātuves durvīs, zem sēdekļiem, speciāla novietne telefoniem, kurā iebūvēts arī bezvadu lādētāja panelis, atlokāmi āķi maisiņu uzkarināšanai un izņemama atkritumu tvertne viduskonsolē.

Foto: Volvo

Sākotnēji Volvo XC40 būs pieejams ar D4 dīzeļdzinēju vai T5 četru cilindru Drive-E spēka agregātu. Vēlāk motoru palete tiks papildināta un ietvers arī hibrīddzinēju un elektromotoru, un XC40 arī būs pirmais Volvo, kurš saņems kompānijas jauno 3 cilindru motoru.

Volvo XC40 ražošana Ģentē, Beļģijā, sāksies šā gada novembrī.

Var piebilst, ka līdz ar Volvo XC40 kompānija ievieš jaunu pakalpojumu Care by Volvo, kas ietver lietotājam ērtu, fiksētu ikmēneša maksājumu un tiesības pēc diviem gadiem saņemt jaunu auto. Bez tā pircējiem būs pieejams Volvo on Call pakalpojums, kas ar digitālas atslēgas tehnoloģiju dos iespēju savu auto ērti aizlienēt ģimenes locekļiem un draugiem.

Foto: Volvo
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu