Frankfurtes auto šova smukulītis - Honda Urban EV Concept

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Honda

Viens no vispozitīvāk uzņemtajiem automobiļiem Frankfurtes auto šovā bija elektriska pilsētas automobiļa konceptuālā versija Honda izpildījumā - Urban EV Concept.

Uz pilnīgi jaunas elektromobiļu tehnoloģiskās platformas būvētais Urban EV Concept ir konceptauto, kurš vēl nedaudz transformēsies un 2019.gadā nonāks Eiropā kā sērijveida auto. Honda pat norāda, ka šis konceptauto ir tieša norāde, kā tehnoloģiski un dizainiski tiks izpildīts sērijveida modelis.

«Šī nav tālas nākotnes vīzija; šīs mašīnas sērijveida versija šeit Eiropā ieradīsies 2019.gadā,» Urban EV Concept prezentācijas preses konferencē Frankfurtē sacīja Honda Motor Co. prezidents un izpilddirektors Takahiro Hačigo.

Urban EV Concept ir par 100 milimetriem īsāks nekā Honda mazās klases modelis Jazz, tomēr zemā un platā virsbūve braucamajam piešķir dinamiska automobiļa tēlu un liek nojaust, ka arī braukšana būs aizraujoša.

Priekšējās un aizmugurējās daļas noformējumā interesants akcents ir Honda emblēma ar zilu fona izgaismojumu, kas turpmāk tiks izmantota visos zīmola elektromobiļos, savukārt krietni vien futūristiskāks risinājums ir panelis starp lukturiem, uz kura iespējams atainot sveicienus, ziņojumus, padomus citiem vadītājiem dažādās valodās, kā arī baterijas uzlādes līmeņa indikatoru.

Dizaineri ir padomājuši, lai Urban EV Concept vadītājam būtu laba redzamība, tādēļ mašīnai ir šauri priekšējie jumta balsti un plats vējstikls, kas šķiet apliecamies auto stūriem. Ērtai visu četru pasažieru iekļūšanai kompaktajā salonā savukārt paredzētas platas pretējā virzienā veramas durvis.

Interesants risinājums Urban EV Salonā ir milzīgie ekrāni uz priekšējā paneļa un durvīs. Galvenais ekrāns, kas stiepjas gandrīz visā salona platumā, ataino dažāda rakstura informāciju par auto, tai skaitā bateriju uzlādes līmeni. Ekrāni durvīs savukārt aizstāj ārējos atpakaļskata spoguļus.

Var piebilst, ka Urban EV Concept pēc Frankfurtē piedzīvotās pasaules debijas dosies uz Tokijas automobiļu izstādi, kur 25.oktobrī svinēs Japānas pirmizrādi.

Honda Sports EV Concept tīzeris
Honda Sports EV Concept tīzeris Foto: Honda
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu