Renault plāno palielināt elektroauto klāstu un paplašināt darbību Ķīnā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas autobūves kompānija «Renault» piektdien paziņoja par plāniem līdz 2022.gadam tirgū laist piecus jaunus elektrisko automašīnu modeļus un īstenot agresīvu darbības izvēršanu Ķīnā.

«Renault» vadītājs Karloss Gosns norādīja, ka uzņēmums līdz 2022.gadam cer sasniegt automašīnu gada tirdzniecības apjomu piecu miljonu vienību apmērā, kas būs par 44% vairāk salīdzinājumā ar pagājušo gadu.

Tāpat kompānija vēlas samazināt atkarību no Eiropas tirgus, kas pērn nodrošināja vairāk nekā pusi no kopējā pārdošanas apjoma.

Prezentējot uzņēmuma piecu gadu stratēģisko plānu, Gosns pavēstīja, ka vēlas dubultot tirdzniecības apjomu ārpus Eiropas, īpaši koncentrējot uz Ķīnu.

«Renault» noteicis mērķi līdz 2022.gadam Ķīnā pārdoto automašīnu skaitu palielināt līdz vairāk nekā pusmiljonam spēkratu, salīdzinot ar 35 000 automobiļu pērn.

Uzņēmums arī iecerējis paplašināt zemo cenu zīmola «Dacia» automašīnu klāstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu