Mazda Tokijas auto izstādē demonstrēs benzīna dzinēju ar kompresijaizdedzi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mazda

2017. gada Tokijas autoizstādē Mazda Motor Corporation prezentēs divus konceptautomobiļus: vienu, kas vēsta par uzņēmuma nākamās paaudzes produktiem, un otru, kas parāda dizaina attīstības virzienu. Tomēr potenciāli interesantākais jaunums šajā šovā būs SKYACTIV-X benzīna dzinēja ar kompresijaizdedzi.

Tokijā pirmizrādi piedzīvos kompakta hečbeka prototips (topošais Mazda3), kas apvieno nākamās paaudzes tehnoloģijas un dizainu. Ar šo auto turpināta pilnveidot uz cilvēku orientētā dizaina filozofija un efektīvā šasijas arhitektūra, bet zem motora pārsega iebūvēts SKYACTIV-X agregāts – pasaulē pirmais tirdzniecībā pieejamais benzīna dzinējs, kurā izmantota kompresijaizdedze.

Foto: Mazda

Mazda dizaina nākotnes vīziju tikmēr demonstrēs kupejveidīgs četru durvju auto. Mazda vārdiem sakot, tā būs izteiktāka versija par pasaulē atzīto KODO dizaina valodu, kas debiju piedzīvoja 2012. gadā modelī Mazda CX-5.

Tāpat šovā būs apskatāms Mazda CX-8 – jauns krosovera tipa apvidus auto ar trim sēdekļu rindām un ievērojamiem SKYACTIV-D 2,2 l tīrā dīzeļdzinēja uzlabojumiem, kā arī speciālā izlaiduma modelis Mazda MX-5 Red Top. Mazda CX-8 tirdzniecībā Japānā nonāks decembrī. Mazda MX-5 piedāvās tumši sarkanu virsbūvi un kastaņbrūnas nappa ādas apdari.

Foto: Mazda
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu