Volvo ir padomā konkurēt ar jaudīgajiem Tesla elektromobiļiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Kompānija Polestar, kas iepriekš bija Volvo tūninga nodaļa, taču tagad ir atsevišķs elektrificētu augstas veiktspējas auto ražotājs, bet joprojām pieder zviedru kompānijai, prezentējusi savu pirmo automobili Polestar 1.

Automobilis pagaidām gan ir prototips, taču ražošanā nonāks jau 2019.gadā, un ir apgādāts ar hibrīdsistēmu, kas attīsta 600 ZS un 1000 Nm. Pie tam ar elektropiedziņu vien sportiskais auto var nobraukt 150 kilometrus. Volvo norāda, ka

šobrīd tirgū nav pieejams hibrīdauto, kurš spētu elektriski nobraukt tik daudz.

To, cik ātrs Polestar 1 ir paātrinājumā līdz 100 km/h un kādu ātrumu spēj un potenciāli spēs maksimāli attīstīt, kad būs gatavs sērijveida auto, kompānija pagaidām neprecizē.

Polestar 1 hibrīddzinēju veido 2 litru benzīna turbo motors, kas piedzen priekšējos riteņus. Katram no aizmugurējiem riteņiem savukārt ir savs elektromotors. Šāda kombinācija dod iespēju vektorēt vilkmes sadali uz aizmugurējās ass, no kā iegūst mašīnas dinamiskās īpašības.

Polestar prototips pa pusei ir konstruēts, izmantojot Volvo moduļveida platformas tehnoloģijas, bet pārējo un Polestar inženieri izstrādājuši paši. Tāpat šis ir pirmais auto pasaulē, kam uzstādīta kompānijas Öhlins izstrādātā aktīvā balstiekārta CESi.

Konceptuālais auto ir konstruēts, izmantojot vieglu, bet izturīgus materiālus. Tā, piemēram, no oglekļa šķiedras izgatavotie virsbūves paneļi un citas detaļas vien palīdzējušas samazināt svaru par 230 kilogramiem, taču tai pašā laikā paaugstināt virsbūves stingrību. Pārdomāts materiālu lietojums palīdzējis arī pietuvoties ideālam izsvarojumam starp asīm. Polestar 1 gadījumā tas starp priekšējo un aizmugurējo asi ir attiecībā 48:52.

Foto: Volvo

Polestar 1 sērijveida ražošana rūpnīcā Čengdu, Ķīnā sāksies 2019.gada vidū, taču tas nebūs viss.

Polestar 1 sekos Polestar 2, kas būs pirmais ar Polestar vai Volvo zīmolu sērijveidā ražotais elektroauto.

Tas piederēs vidējai klasei un tirgū konkurēs ar Tesla Model 3. Polestar 2 ražošanu paredzēts sākt 2019.gada nogalē.

Vēlāk Polestar modeļu klāstam pievienosies Polestar 3 - par otro modeli lielāks SUV tipa elektroauto. Kopumā periodā starp 2019.un 2021.gadu tiks izlaisti pieci Polestar un Volvo elektromobiļi.

Interesanti, ka Polestar savus auto netirgos tradicionālajos dīleru salonos.

Mašīnas varēs pasūtīt tikai internetā, kur pircējs arī izvēlēsies tā dēvēto auto abonēšanas termiņu

- īri uz diviem vai trim gadiem.

Foto: Volvo
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu