LG un Qualcomm attīsta 5G sakaru tehnoloģijas nākamās paaudzes viedajiem auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

LG Electronics (LG) paziņojis, ka uzsāks sadarbību ar Qualcomm, lai kopīgi izstrādātu nākamās paaudzes automašīnu savienojumu tehnoloģijas. Abi uzņēmumi veidos kopīgu izstrādes centru Dienvidkorejā, lai attīstītu automobiļiem paredzētas 5G un C-V2X (Cellular Vehicle-to-Everything) tehnoloģijas, kas ir nozīmīgas nākamās paaudzes autonomās vadīšanas automobiļu darbībā.

LG un Qualcomm apvienos vairāku desmitu gadu laikā uzkrāto izpētes un izstrādes pieredzi.

5G ir ārkārtīgi svarīgs, lai ieviestu pilnībā savienotu automašīnu platformu.

Ar savienojumu ātrumu, kas ir līdz piecām reizēm lielāks un ar desmit reizes zemāku latentumu, salīdzinājumā ar ātrāko LTE tehnoloģiju, 5G spēs pārraidīt datus ātrumā, kāds reālos dzīves apstākļos ir nepieciešams braukšanas laikā.

C-V2X izmanto mobilo sakaru tīklu, lai ar zemākiem izdevumiem nodrošinātu divreiz lielāku darbības laiku, nekā DSRC (Dedicated Short Range Communications). Daļā Eiropas un Āzijas jau tiek veikta testēšana, bet šo tehnoloģiju paredzēts ieviest līdz 2020. gadam. Kā pionieris V2X inovācijās, LG Electronics kopš 2013. gada bijis nozares līderis strauji augošajā telemātikas tirgū.

«LG plāno būt līderis nākamās paaudzes automobiļu komponenšu tirgū,

apvienojot mūsu pieredzi automašīnu komunikāciju tehnoloģijās ar Qualcomm modernajiem savienojumu risinājumiem, sākot ar LTE un beidzot ar 5G,» norāda Kims Jinjongams, LG Vehicle Components struktūrvienības Smart Business nodaļas viceprezidents. «Mēs esam optimistiski noskaņoti, ka Qualcomm un LG apvienotais izpētes spēks sniegs rezultātus, kādi nebūtu iespējami, mums darbojoties atsevišķi.»

Vienošanās starp abiem uzņēmumiem tika noslēgta LG Electronics Zinātnes parka pilsētā Seulā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu