Masks: Tesla automobiļiem nevajadzēs teikt, kurp braukt; tie jau zinās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MIKE BLAKE / REUTERS

Uzņēmumu Tesla Motors un SpaceX dibinātājs Elons Masks ir pārliecināts, ka nākotnē, kad cilvēks iekāps Tesla automobilī ar autopilotu, viņam vairumā gadījumu pat nevajadzēs nosaukt brauciena galamērķi - auto to jau zinās.

To var secināt no Maska sarakstes mikroblogošanas vietnē Twitter ar kādu sekotāju, kurš paudis vēlmi reiz iekāpt mašīnā un tai vienkārši palūgt, lai tā viņu nogādā noteiktā vietā. Uz šo ierosinājumu Masks atbildējis, ka vairumā gadījumu mašīnai pat nevajadzēs neko jautāt.

Kāds cits Twitter lietotājs šajā diskusijā tikmēr izteicis pieņēmumu, ka auto kļūs tik gudri, ka pratīs iegaumēt lietotāja ikdienas gaitas un, ja cilvēks, piemēram, katru darba dienu pusdeviņos no rīta dosies uz darbu, tad jau pēc nedēļas mašīnai vēlamais maršruts jau būs zināms.

Kā norāda CNBC.com, visos Tesla Motors automobiļos ir visa tehnika, kas nepieciešama autonomai braukšanai, tai skaitā astoņas kameras un dators, kas apstrādā visos virzienos redzēto un dzirdēto informāciju. «Šī sistēma nodrošina skatu uz pasauli, uz ko vadītājs viens pats nav spējīgs. Tā redz visos virzienos vienlaicīgi un viļņa garuma diapazonā, kas pārspēj cilvēka uztveres spējas,» apgalvo Tesla Motors.

Tesla automobilis aizvien ieklausīsies vadītājā, tomēr, ja viņš neko neteiks, tad vedīs ielūkosies lietotāja kalendārā un viņu aizvedīs, kur nepieciešams. Ja arī kalendārā nekas nebūs ierakstīts, auto brauks mājās.

Pagaidām gan pilnīga mašīnu autonomija ir jāgaida, jo varasiestādes nav apstiprinājušas autopilotiem nepieciešamo programmatūru. Tas gan agri vai vēlu notiks.

Lai gan Masks vada kompāniju, kura izstrādā mašīnas ar mākslīgo intelektu, viņš ir arī viens no tiem, kurš aktīvi brīdina par mākslīgā intelekta negatīvo potenciālu.

«Roboti visu pratīs darīt labāk par mums. Labāk nekā mēs visi. Es patiesi, ko tādā gadījumā darīt. Tas mani tiešām biedē,» jūlijā sacīja Masks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu