Mazda Tokijā parāda, ka nākotne kļūst aizvien izskatīgāka

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mazda

2017. gada Tokijas autoizstādē Mazda prezentējusi vienlaicīgi divus konceptautomobiļus. Pirmais no tiem ir kompakts hečbeks KAI Concept, kas būtībā vēsta par to, kāda būs jaunā Mazda3. Otrs ir ārkārtīgi izskatīgais Mazda nākotnes dizaina konceptmodelis Mazda Vision Coupe ar četrām durvīm.

KAI Concept demonstrē ne tikai nobriedušāku dizaina valodas izpausmi, bet arī nākamās paaudzes SKYACTIV-X benzīna dzinēju un SKYACTIV automobiļu arhitektūru. Mašīnas tapšanā izmantotas tehnoloģijas, mašīnbūve un mākslinieciskās koncepcijas, kas definēs Mazda nākamās paaudzes automobiļus. Tiem ražotājs sola ievērojami klusāku, komfortablāku gaitu un dinamisko uzlabotu sniegumu.

Mazda Vision Coupe turpretī demonstrē KODO – Soul of Motion (Kustības dvēsele) eksterjeru, kas iemieso japāņu minimālistisko estētiku. Mazda norāda, ka ar to iegūta vienkārša «vienotas kustības» forma, kas rada ātruma sajūtu. Interjerā tikmēr redzams, kā izpaužas ma koncepcija (tiešā tulkojumā «telpa») no japāņu tradicionālās arhitektūras, kurā apvienots trīsdimensionāls dziļums ar spēcīgu garenisko asi.

Līdzās konceptautomobiļiem Tokijā izstādīts arī CX-8 – apvidus auto ar trim sēdekļu rindām, kas Japānā tirdzniecībā nonāks šā gada beigās. Turpat aplūkojams 2018. gada Mazda MX-5 un 2018. gada Mazda MX-5 RF. Pēdējais piedāvā virkni uzlabojumu, piemēram, kvalitatīvāku gaitu, klusāku salonu un plašāku virsbūves krāsu izvēli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu