Nissan IMx - vairāk nekā 600 km ar vienu uzlādes reizi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nissan

Elektriskais un pilnībā autonomais konceptautomobilis IMx iemieso Nissan inteliģentās mobilitātes nākotni.

Tokijas automobiļu izstāde nav izņēmums un arī tajā centrālā tēma, kam veltīts ļoti daudz uzmanības, ir elektropiedziņa un automobiļu autonomija. Pilnībā autonoms un elektrisks auto izstādīts arī Nissan stendā un tas ir krosovers IMx. Viena no tā labākajām īpašībām bez plaša un ērti pieejama salona ir jaunākās enerģijas uzglabāšanas tehnoloģijas, kas ar vienu baterijas uzlādes reizi ļauj veikt 600 kilometrus.

Nissan jājamzirdziņš patlaban ir Inteliģentās mobilitātes nākotnes ideju attīstīšana, lai

saikne starp automobili un autovadītāju kļūtu aizvien ciešāka un ciešāka, un braukšana lai kļūtu drošāka, ērtāka un patīkamāka.

IMx tehnoloģisko funkciju pamatā ir autovadītāja palīgsistēmas ProPILOT nākotnes versija, kas nodrošina pilnībā autonomu automobiļa darbību. Kad ir izvēlēts ProPILOT braukšanas režīms,

sistēma ievelk stūri mērinstrumentu panelī un atgāž ērtākā pozīcijā visus sēdekļus,

sniedzot autovadītājam vairāk telpas un ļaujot automobiļa pasažieriem relaksēties un izbaudīt braucienu. Kad ir izvēlēts manuālais braukšanas režīms, automobilis novieto stūri un sēdekļus to sākotnējā pozīcijā, nemanāmi nododot kontroli atpakaļ autovadītāja rokās.

Nissan IMx izmantota Nissan jaunā elektroautomobiļu platforma ar pilnībā plakanu grīdu. Tās galvenās priekšrocības ir plašāks automobiļa salons un zemāks smaguma centrs, no kā iegūst dinamika un vadāmība. Jo taisnā ceļā IMx tāpat būs ātrs. Par to gādā divi elektromotori – priekšpusē un aizmugurē –, kas kopā attīsta 320 kW jeb 435 ZS un 700 Nm. Elektromotoru barošanai kalpo

jauna tipa akumulators ar augstu enerģijas blīvumu, kas nodrošina vairāk nekā 600 kilometru gaitas rezervi.

Jau iepriekš rakstījām, ka Nissan ir plāns elektroautomobiļus iekļaut kopējā elektrotīklā. Nissan IMx nav izņēmums, jo, piemēram, pēc automobiļa īpašnieka nogādāšanas lidostā IMx var pats iebraukt autostāvvietā, kur tas savienojas ar elektrotīklu un darbojas kā «virtuāla» spēkstacija, atgriežot elektrību tīklā – tas ir vehicle-to-home un vehicle-to-building funkciju papildinājums. Kad nepieciešams, elektromobilis elektrību no tīkla atkal ņem un uzlādē bateriju, lai saimnieku aizvestu mājās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu