Šim jākļūst par planētas ātrāko ielas auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Hennessey Special Vehicles

Amerikāņu kompānija Hennessey Special Vehicles tūninga šovā SEMA, kas notiek Lasvegasā, prezentējusi savu jaunāko veikumu - 1600 zirgspēkus spēcīgo Venom F5. Atšķirībā no iepriekšējiem Hennessey pašu izstrādātajiem auto, tas būvēts no nulles un pēc kompānijas domām spēs sasniegt 300 jūdzes jeb 482 kilometrus stundā. F5 tiešais priekštecis, Venom GT, maksimāli spēja attīstīt 435,3 km/h.

Venom F5 izstrādē Hennessey Special Vehicles nolēma atteikties no Lotus šasijas, kas tika izmantota Venom GT ražošanā. Tās vietā tagad ir pašu izstrādāts oglekļa šķiedras karkass, kas apšūts ar kompozītmateriālu virsbūves paneļiem.

Jaunā automobiļa aerodinamiskās pretestības koeficients ir pazemināts līdz 0,33. Salīdzinājumam - Venom GT tas ir 0,44, bet Bugatti Chiron - 0,38. Tādējādi mašīnai būs vieglāk šķelt gaisu, traucoties pretī jaunam ātruma rekordam.

Tas gan tāpat nebūs visai sarežģīti, ņemot vērā, ka F5 ir speciāli izstrādāts 7,4 litru V8 twin-turbo motors ar 1600 ZS un 1762 Nm.

Lai arī grieze caur robotizētu septiņu pakāpju pārnesumkārbu ar vienu sajūgu tiek novadīta tikai aizmugurējās ass riteņiem, 300 km/h ekstrēmais «amerikānis» spēšot sasniegt tikai 10 sekundēs, bet 400 km/h - gluži kā Koenigsegg Regera 20 sekundēs.

Pavisam Hennessey Special Vehicles plāno uzbūvēt tikai 24 F5, no kuriem katrs maksās vismaz 1,6 miljonus ASV dolāru (1,37 miljoni eiro). Vārds «vismaz» šeit tiek lietots tādēļ, ka papildaprīkojuma iespēju kopējā vērtība naudas izteiksmē ir 600 000 ASV dolāru (515 tūkstoši eiro).

Automobiļus Hennessey ražos savās darbnīcās Teksasā, bet pirmie klienti pie savām četru riteņu raķetēm tiks tikai 2019.gada sākumā.

Foto: Hennessey Special Vehicles
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu