Ar pūļa finansējumu nodibināts uzņēmums Zviedrijā drīzumā sāks ražot elektroauto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apvienojot spēkus, iespējams paveikt ļoti daudz. Tā zviedru jaunuzņēmums Uniti jau 7.decembrī Landskronā sāks ražot neliela izmēra elektroauto, kura izstrādei nepieciešamie līdzekļi iegūti ar pūļa finansēšanas metodi. Tā, starp citu, Uniti gadījumā bija ļoti efektīva, jo tikai pusotra mēneša laikā tika savākti vairāk nekā 1,2 miljoni eiro.

Tos kopumā «ziedojuši» vairāk nekā tūkstoš cilvēku, bet kopējais Uniti elektromobiļu priekšpasūtījumu skaits sasniedzis 929, raksta Motor.ru.

Kompānijas pirmais modelis ir pilsētas elektroauto, kura konstrukciju veido ekoloģiski tīri kompozītmateriāli un oglekļa šķiedra. Šādas kombinācijas dēļ braukšanai gatavs elektroauto svērs tikai 450 kilogramus.

Foto: Publicitātes foto

Automobili paredzēts aprīkot ar 75 kilovatu jeb 102 ZS elektromotoru un bateriju bloku, ar kura enerģijas resursiem pietiks līdz pat 300 kilometru nobraukšanai pēc pilnas uzlādes.

Lai gan Uniti elektromobiļa jauda šķiet necila, nelielais svars un elektromotora griezes momenta līknes īpatnības nozīmē, ka līdz 80 kilometriem stundā auto spēs paātrināties 3,5 sekundēs.

Piedalīšanās dragreisos gan nozīmē, ka baterijas ātri vien būs «sausas», taču par to nav jābēdā, jo mašīnas tehniskā specifikācija liecina, ka līdz 80% līmenim uzlādi varēs paveikt 15 minūtēs. Tāpat var piebilst, ka papildaprīkojumā, kas iegādājams par atsevišķu samaksu, Uniti piedāvās arī jumtā iebūvējamu saules bateriju paneli.

Uniti elektromobiļa bāzes cena ir 19,9 tūkstoši eiro.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu