Arābiem viss ir ar vērienu. Lūk, auto ar 5000 zirgspēkiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Automobiļu izstādē Dubaijā jaunuzņēmums Devel plāno prezentēt funkcionālu 5000 zirgspēku hiperauto Sixteen prototipu.

Iecere radīt šādu auto pirmo reizi tika prezentēta jau 2013.gadā. Tā vien izskatās, ka arābi nav sēdējuši, rokas klēpī salikuši, un patiesi ir tapis auto, kas līdzinās sākotnējai idejai.

Devel Sixteen paredzēts uzstādīt 12,3 litru V16 dzinēju ar četriem turbo kompresoriem. Pateicoties tiem, motora maksimālā jauda būs vairāk nekā 5000 ZS (jaudas stends gan neesot bijis piemērots, lai izmērītu vairāk par 4515 ZS), bet griezes moments sasniegs 4771 Nm, vēsta tīmekļa izdevums Road & Track.

Foto: Publicitātes foto

Ar motora izstrādi un montāžu nodarbosies kompānija Steve Morris Engines, kas specializējusies augstas veiktspējas turbokompresoru un sacīkšu motoru ražošanā.

Ja viss notiks kā plānots un aprēķināts, Devel Sixteen spēs 100 km/h sasniegt apmēram 2 sekundēs, attīstīt vairāk nekā 500 kilometrus stundā, taču tai pašā laikā būs saprātīgs ikdienā lietojams auto, tikai ar piecu Bugatti Veyron jaudu zem motora pārsega. Tiesa gan, vadītājs jebkurā brīdī varēs izvēlēties starp kādu no trim braukšanas režīmiem ar 1200, 2500 un 5000 zirgspēkiem.

Tāpat kā monokoks, arī mašīnas aerodinamiskā virsbūve tiks izgatavota no oglekļa šķiedras, un auto iegūs balstiekārtu ar adaptīviem amortizatoriem un regulējamu klīrensu.

Foto: Publicitātes foto

Var piebilst, ka Sixteen izstrādei arābi piesaistījuši itāļu kompāniju Manifattura Automobili Torino, kas iepriekš piedalījusies amerikāņu uzņēmēja Džeimsa Glikenhausa superauto projektā SCG 003.

Devel Sixteen nebūs pirmais arābu superauto. Šis gods tika automobilim Lykan Hypersport, ko radīja kompānija W Motors. Kupeja, kas maksā ap trim miljoniem eiro, tiek apgādāta ar 3,7 litru twin-turbo opozītmotoru, ko izstrādājuši Porsche tūninga speciālisti no kompānijas RUF. Dzinēja jauda ir 760 ZS, kamēr griezes moments sasniedz 960 Nm. Kā Lykan Hypersport maksimālais ātrums tiek norādīti 395 km/h, bet paātrinājums līdz simtam ilgst 2,8 sekundes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu