Tachyon Speed ir auto, ja pat ar četriem motoriem par maz

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kalifornijā bāzētais tehnoloģiju jaunuzņēmums Rice Advanced Engineering Systems and Research (RAESR), kas cita starpā nodarbojas ar elektropiedziņas sistēmu un enerģijas glabāšanas izstrādi, nupat prezentējis elektriska auto prototipa ideju nevis ar vienu, diviem vai četriem, bet gan sešiem elektromotoriem.

Ja taptu auto, kurš nodēvēts teorētiski eksistējošās daļiņas, tahiona*, vārdā, tas būtu apgādāts ar sešiem elektromotoriem. To kopējā jauda - 1250 zirgspēki, bet maksimālais griezes moments - 4949 ņūtonmetru.

RAESR radošie prāti aprēķinājuši, ka ar to būtu gana, lai 96 km/h sasniegtu mazāk nekā trīs sekundēs, 200 km/h - nepilnās septiņās, un dragreisa standarta distanci, kas ir 402 metri, no vietas pieveiktu mazāk nekā 10 sekundēs. Automobiļa maksimālajam ātrumam teorētiski vajadzētu būt vairāk nekā 386 km/h.

Šādi skrienot auto gan īpaši tālu netiktu, taču braukšanas pilsētas režīmā tam tiek prognozēta ap 250 km gaitas rezerve ar pilnām baterijām.

Tachyon Speed konstrukciju veidotu hroma-molibdēna sakausējuma cauruļu rāmis, kam piestiprināti oglekļa šķiedras virsbūves paneļi. No šī paša materiāla tiktu izgatavoti aerodinamiskie elementi. Mainots to regulējumus, piespiedējspēkam vajadzētu būt no 181 līdz vairāk nekā 450 kg pie 241 km/h.

Foto: Publicitātes foto

*tahions ir teorētiski pastāvoša daļiņa, kas telpā pārvietojas ātrāk nekā gaismas fotons

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu