Dubaijā debitējusi visu laiku spēcīgākā Corvette

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Chevrolet

Dubaijas automobiļu izstādē pasaules debiju piedzīvojusi visu laiku jaudīgākā, tehnoloģiski progresīvākā un sacīkšu trasēs spējīgākā Chevrolet Corvette ZR1.

Jaunākās paaudzes ZR1 ir precīzs amerikāņu muskuļauto filosofijas iemiesojums. Auto ir apgādāts ar 6,2 litru V8 kompresordzinēju, kurš attīsta supermašīnas cienīgus 765 ZS un 969 Nm. Transmisiju opcijas ir divas - septiņu pakāpju manuālā pārnesumkārba un astoņu pakāpju automāts. Iepriekš Corvette ZR1 tika piedāvāta tikai ar manuālo pārnesumkārbu.

Kupejas dinamikas rādītājus, tas ir, paātrinājumu līdz simtam un diviem simtiem, ražotājs pagaidām neatklāj. Zināms vien tas, ka maksimālais ātrums ir lielāks par 210 jūdzēm jeb 338 kilometriem stundā.

Katrs pircējs atbilstoši saviem nolūkiem ZR1 varēs apgādāt ar kādu no diviem aizmugurējiem antispārniem. Bāzes izpildījumā ZR1 ir zemais antispārns, kas aerodinamisko piespiedējspēku palielina par 70%, ja salīdzina ar bāzes Corvette Z06. Otra opcija ir augstais, divos virzienos regulējamais antispārns, kura ģenerētais piespiedējspēks pēc aplēsēm ir ap 431 kilogramu - par 60% lielāks nekā Z06, kam uzstādīta atsevišķi iegādājamā Z07 Performance aerodinamikas pakete. Papildus tam jaunā ZR1 ir pirmais Corvette automobilis ar speciālu aerodinamisko elementu zem priekšējās daļas, kas palielina piespiedējspēku uz priekšējo asi.

Augstais antispārns ir daļa no ZTK Performance paketes, kurā ietilpst arī priekšējais spoilers un specifiski šasijas un adaptīvo magnētisko amortizatoru regulējumi, lai varētu sasniegt iespējami augstāko ātrumu pagriezienos. ZTK Performance paketē ietilpst arī Michelin Pilot Sport Cup 2 riepas. Var piebilst, ka, tāpat kā sacīkšu automobilī Corvette Racing C7.R, arī jaunā ZR1 antispārni netiek stiprināti pie virsbūves paneļiem, bet gan šasijas elementiem.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Corvette ZR1 pārdošanā nonāks 2018.gada pavasarī.

Kā atzīmē Motor.ru, iepriekšējās paaudzes ZR1 arī bija 6,2 liru V8 kompresormotors, taču tā veiktspējas rādītāji bija 620 ZS un 807 Nm. Šādam automobilim ir nepieciešamas 3,7 sekundes, lai sasniegtu 96 km/h, bet tā maksimālais ātrums ir 322 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu