Mazda flagmanis jaunās «krāsās»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mazda

Losandželosas automobiļu izstādes priekšvakarā Mazda prezentējuši sava flagmaņa jaunāko versiju.

Kā redzams fotoattēlos, Mazda6 ārējais dizains ir atsvaidzināts, taču nav mainījies būtiski. Lai gan virkne detaļu ir uzzīmētas no jauna, modelis uzreiz ir atpazīstams kā Hirošimas kompānijas flagmanis, taču ar citādākiem lukturiem, resti un bamperu priekšā un jauniem lukturiem aizmugurē.

Interjerā no iepriekšējās Mazda6 ir palikusi tikai stūre un vēl šādi tādi elementi, norāda Motor.ru. Starp izmantotajiem apdares materiāliem materiāliem var minēt dabīgu ādu un Japānas oša elementus.

Viens no neredzamajiem, taču būtiskajiem jaunumiem ir iespēja Mazda6 turpmāk iegādāties ar turbo motoru, kurš līdz šim tika uzstādīts lielajam krosoveram CX-9. Tas ir 2,5 litru četru cilindru agregāts ar īpašas konstrukcijas turbokompresoru, kurā turbīnai atgāzes pie nelielas slodzes tiek pievadītas caur atsevišķu kanālu. Tas paātrina reakcijas laiku un uzlabo akseleratora pedāļa atsaucību. Pie lielākas slodzes savukārt atveras vārsts, un tas nodrošina maksimālu gāzu pievadu turbīnai.

Foto: Mazda

Šā motora jauda ir 253 zirgspēki, bet griezes moments - 420 Nm, ko velkošajiem riteņiem novada sešu pakāpju automāts.

ASV tirgū atjaunotais sedans tiks piedāvāts arī ar 2,5 litru atmosfērisko, kura parametri ir 186 ZS un 250 Nm. Šo motoru, kurš nelielas slodzes apstākļos atslēdz divus cilindrus, varēs iegūt kombinācijā gan ar sešu pakāpju automātu, gan manuālo transmisiju.

Foto: Mazda

Izmaiņas veiktas arī balstiekārtā, no kā ieguvums cita starpā ir labāka trokšņu un vibrāciju izolācija, tātad augstāks komforts. Par komfortu un arī drošību savukārt gādās plašais standarta un papildaprīkojuma iekārtu un sistēmu klāsts. Tai skaitā apkārtskata sistēma, multimediju sistēma ar 8 collu ekrānu, adaptīvā kruīza kontrole, projekciju ekrāns u.c.

ASV tirgū jaunā Mazda6 nonāks 2018.gada pavasarī, taču par pārējiem modeļa noieta tirgiem informācijas nav.

Foto: Mazda
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu