Losandželosā debitē īpaši greznais Range Rover hibrīds

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Land Rover

Land Rover Losandželosas autoizstādē prezentējis vienu no saviem greznākajiem apvidus automobiļiem - Range Rover SV Autobiography -, kurš turklāt spēj braukt arī bezizmešu režīmā.

Jaunais zīmola flagmanis dizaina ziņā kardināli nav mainījies, taču aprīkojums ir krietni vien greznāks nekā līdz šim. Cita starpā var pieminēt elektriski aizveramas aizmugurējās durvis un plug-in hibrīddzinēju modelī P400e. Šis auto ir ne tikai ekonomisks, bet arī gana jaudīgs. Taču, ja ekonomiskums nav padomā, tad Range Rover klāstā ir arī SV Autobiography ar 565 ZS V8 benzīna kompresordzinēju.

Šis būs izstādes galvenais eksponāts, kam līdzās būs apskatāms jaunais Range Rover un Range Rover Sport.

«Range Rover SV Autobiography ir greznības, komforta un izsmalcinātības iemiesojums. Mūsu kvalitātes un precizitātes karognesējs pierāda mūsu pievērsto uzmanību katrai detaļai un izsmalcinātībai, kas raksturo mūsu greznāko apvidus automobili jau gandrīz 50 gadus,» komentē Land Rover galvenais dizainers Gerijs Makgoverns (Gerry McGovern).

Komforta aprīkojums sniedz pirmklasīgu sajūtu, pateicoties Executive Class aizmugurējiem sēdekļiem un zīmolam raksturīgajai fiksētajai viduskonsolei, kas stiepjas visa salona garumā. Šis paraugmodelis ir arī pirmais apvidus automobilis ar elektriski aizveramām aizmugurējām durvīm, kas aizveramas ar pogām viduskonsolē.

Bet podziņas nav vienīgā ekstra aizmugurē. Te ir arī elektriski atvāžami galdiņi un iebūvēti izklaides displeji, 4G Wi-Fi mobilā interneta piekļuves punkts, kā arī starp aizmugurējām sēdvietām iebūvēta dzesēšanas kaste divām vīnogu dzēriena pudelēm vai četrām 600 ml plastmasas pudelēm un divām glāzēm.

Foto: Land Rover

Benzīna motora un elektromotora kombinācija

Efektīvais Range Rover P400e apvieno 300 ZS 2,0 litru četru cilindru Ingenium benzīna turbodzinēju ar 116 ZS elektromotoru. Sistēmas kopējā veiktspēja ir 404 ZS un 640 Nm, kas masīvo pilnpiedziņas auto no 0 līdz 100 km/h paātrina 6,8 sekundēs. Apvidnieka maksimālais ātrums tikmēr ir 220 km/h.

Pateicoties elektriskajai piedziņai, Range Rover P400e izmešu daudzums Eiropas Jaunajā braukšanas ciklā ir vien 64 g/km, bet elektriskajā režīmā ar izslēgtu benzīna dzinēju ar to iespējams nobraukt līdz 50 km.

Foto: Land Rover

Jaunajam uzlādējamajam hibrīdautomobilim ir divi braukšanas režīmi:

1. Paralēlās hibrīdpiedziņas režīms (noklusējuma režīms) — apvieno benzīna un elektrisko piedziņu. Autovadītājs var optimizēt akumulatora uzlādes līmeni vai degvielas patēriņu, izmantojot vienu no divām uzlādes pārvaldības funkcijām:

> SAVE funkcija — neļauj akumulatora uzlādes līmenim nokrist zemāk par iepriekš noteiktu robežu;

> Predictive Energy Optimisation (PEO) funkcija — ievadot navigācijas sistēmā galamērķi, tiek aktivizēta funkcija, kas izmanto GPS augstuma datus attiecīgajam maršrutam, lai pārdomāti apvienotu elektriskā motora un benzīna dzinēja darbību, tādējādi palielinot degvielas ekonomiju.

2. Elektriskās piedziņas režīms — ļauj automobilim darboties tikai ar elektromotoru, izmantojot akumulatorā uzkrāto enerģiju, kas ir ideāls risinājums klusiem pārbraucieniem, neradot izmešus.

Augstsprieguma 13,1 kWh litija jonu akumulatora ātrā uzlāde mājās aizņem vien 2 stundas un 45 minūtes, izmantojot speciālo 32 ampēru uzlādes kasti. Izmantojot standartaprīkojumā iekļauto 10 ampēru kabeli, pilnīga akumulatora uzlāde mājās aizņem 7 stundas un 30 minūtes. Range Rover akumulatoram tiek piemērota astoņu gadu, 160 000 km nobraukuma un 30% nolietojuma garantija.

Arī jaunais Range Rover un Range Rover Sport ir pieejams ar benzīna un elektrisko hibrīdpiedziņu, kas nodrošina ilgtspējīgu greznību un veiktspēju, kā arī jaunākās lietotāju tehnoloģijas un uzlabotu ārējo dizainu. Abi modeļi pirmo reizi būs apskatāmi Losandželosas autoizstādē.

Jaunākie Range Rover Losandželosas šovā būs apskatāmi līdz 10. decembrim.

DzinējsJauda (ZS)Griezes moments (Nm)CO2 (g/km)
3,0 l TDV6258600182
4,4 l SDV8339740219
2,0 l Si4 PHEV (P400e)40464064
3,0 l V6 S340 / 380450248
5,0 l V8 S565700294
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu