Toyota konceptauto - labākais draugs piedzīvojumu meklētājam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toyota

Losandželosas automobiļu izstādē Toyota prezentējusi konceptuālu apvidnieku, kura izskats tā vien vilina doties piedzīvojumu meklējumos.

Par Future Toyota Adventure Concept (FT-AC) nodēvētais apvidnieks izskatās pēc lielas rotaļlietas, taču patiesībā ir dažādu interesantu ideju iemiesojums. Piemēram, tam ir noņemamas pretmiglas gaismas, ko var izmantot kā rokas lukturus. Tāpat šim auto ir spoguļos iebūvētas infrasarkano staru kameras, kuru ieraksti tiek automātiski nosūtīti glabāšanai datu mākonī. Kameras var noņemt un piestiprināt, piemēram, aizsargķiverei pirms došanās ar velosipēdu braucienā pa meža taku.

Automobiļa ārpusi vislabāk raksturo aizsarguzlikas no izturīga materiāla uz bamperiem un riteņu arkām, 20 collu riteņi ar bezceļu braukšanai piemērotām riepām, izteiksmīga dizaina LED ārējais apgaismojums un veselas četras tērauda cilpas/āķi. Konceptauto jumta bagāžnieks savukārt ir paredzēts, lai pārvadātu jebkāda veida sporta vai tūrisma inventāru. Papildus tam auto aizmugurē ir izvelkama platforma, uz kuras novietot velosipēdu.

FT-AC ir iebūvēts Wi-Fi piekļuves punkts, tādēļ uzņemtos video var operatīvi augšupielādēt datu mākonī. Mobilais internets dod iespēju arī auto transformēt par staciju tiešraižu nodrošināšanai, ja nu kādam piedzīvojumu meklētājam ir sekotāji, kuri došanos pretī nezināmajam vēlas redzēt tieši tajā brīdī, kad tas notiek.

Tāpat uz priekšu un aizmuguri vērstās infrasarkanās gaismas kameras dod iespēju caur viedtālruni pārliecināties, kas notiek mašīnas apkārtnē. Piemēram, saskaitīt, cik lauvu uzturas mašīnai tuvējos krūmos.

Foto: Toyota

Gadījumiem, ja ar šādu auto būtu paredzēts doties neapgūtos plašumos, noderīga varētu būt ģeolokācijas sistēma, ar kuras palīdzību atgriezties nometnē nebūtu nekādu grūtību.

Toyota norāda, ka FT-AC ir tikai dizaina projekts, ko nav plānots ražot masveidā. Ja tā tomēr notiktu, tad šādam auto būtu benzīna motors, iespējams, hibrīddzinējs un bloķējama pilnpiedziņa ar dažādiem darbības režīmiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu