McLaren savu līdz šim ekstrēmāko ielas auto nodēvējis leģendārā Sennas vārdā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: McLaren

2018.gada otrajā pusē McLaren savā ražotnē Vokingā sāks montēt visu laiku ekstrēmāko šā zīmola ielas auto, kurš pagodināts ar leģendārā Formula 1 braucēja Airtona Sennas vārdu.

McLaren Senna aicinājums ir braukt sacīkšu trasēs, taču to var izmantot arī ikdienā, dodoties, piemēram, uz veikalu. Tā kā Senna ir pilnveidota modeļa 720S oglekļa šķiedras šasija un no šā paša izturīgā taču vieglā materiāla izgatavoti virsbūves paneļi, McLaren jaunākais veikums ir vieglākais zīmola automobilis kopš pasaulē ātrākā sērijveida ielas auto - McLaren F1 - ražošanas beigām. Bez tehniskajiem šķidrumiem Senna pašmasa ir 1198 kilogrami.

Automobili uz priekšu dzen jau zināmais 4 litru V8 turbo motors. Tā veiktspēja gan paaugstināta līdz jaunam līmenim - dzinējs attīsta 800 ZS un 800 Nm. Tik jaudīgu iekšdedzes dzinēju ielas mašīnā McLaren līdz šim nav izmantojuši, un tas nozīmē arī fantastisku jaudas un svara attiecību, kas šā modeļa gadījumā ir 668 ZS uz tonnu.

McLaren Senna ir adaptīvā balstiekārta, kas Race režīmā klīrensu samazina par veseliem 50 milimetriem. Aerodinamiskais piespiedējspēks vienlaicīgi palielinās par 40%, taču to pēc vajadzības vēl vairāk optimizē aktīvie aerodinamiskie virsbūves elementi. Tādu uzstādīšanas dēļ nācies uz priekšējo bagāžnieku pārcelt transmisijas radiatorus, līdz ar ko vienīgā bagāžas novietošanas iespēja ir zona aiz sēdekļiem. Pie tam tajā pēc mašīnas dizaineru domām ir jāatrodas aizsargķiverēm.

Foto: McLaren

To, cik ātri ar šādu auto var paātrināties līdz 100, 200 un 300 kilometriem stundā un kāds ir tā maksimālais ātrums, McLaren sola paziņot nākamā gada sākumā. Jādomā gan, ka auto nebūs lēnāks par minēto 720S. Tas spēj 100 km/h sasniegt 2,9 sekundēs un traukties ar 341 km/h. Pat 916 zirgspēkus spēcīgais hibrīds P1 nav īpaši dinamiskāks. Šā auto ātruma parametri ir 2,8 sekundes līdz simtam un 350 km/h, kas gan ir elektroniski ierobežots lielums.

Kopumā McLaren Automotive plāno saražot 500 Senna eksemplārus. Vokingas rūpnīcas darbinieki pie automobiļu montēšanas ar rokām ķersies 2018.gada trešajā ceturksnī. Katrs auto, kura bāzes cena Lielbritānijā ir 750 000 mārciņu (851 tūkstotis eiro), jau ir aizrunāts.

Foto: McLaren
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu