Zviedru elektroauto pilsētai ar divām līdz piecām sēdvietām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Zviedru jaunuzņēmums Uniti turpina sava pilsētas elektroauto One izstrādi un jau ir panācis vienošanos ar Siemens par atbalstu ražošanas procesā. Kopumā kompānija iecerējusi izlaist 50 tūkstošus Uniti One, no kuriem pirmie pie pircējiem dosies 2019.gadā.

Uniti One būs tīrs elektroauto, ko paredzēts piedāvāt versijās ar divām, četrām vai piecām sēdvietām. Auto tiks izgatavots no vieglās oglekļa šķiedras un citiem kompozītmateriāliem, un tam būs augšup veramas durvis. Pamata versijā One būs tradicionālā stūre, taču pēc izvēles varēs iegādāties

kaut ko līdzīgu lidmašīnai bez pedāļiem un stūres, taču ar vadības sviru, kam nav mehāniska kontakta ar riteņiem.

Šādam auto nebūs arī tradicionālā instrumentu paneļa, jo visu nozīmīgo informāciju vadītājs varēs nolasīt no planšetdatora, raksta vācu auto motor und sport.

Atkarībā no vajadzībām un modeļa versijas Uniti One paredzēts uzstādīt elektromotoru ar jaudu no 15 līdz 40 kilovatiem, tas ir, 20 - 55 ZS. Motoru barošanai savukārt paredzētas baterijas ar 11 līdz 22 kilovatstundu ietilpību. Ja baterijas tukšas, tās varēšot uzlādēt 3 stundās, bet

enerģiju 200 kilometru nobraukšanai varēšot uzpildīt pusstundas laikā.

Pie tam auto atbalstīs ne tikai lādēšanu ar vadu, bet arī ar indukcijas bezkontakta metodi. Maksimālā gaitas rezerve šim auto ar vienu uzlādes reizi būs 300 km. Tātad pietiekama, lai ikdienas darīšanās varētu doties vairākas dienas bez kabeļa meklēšanas.

Mazā automobiļa maksimālais ātrums būs atkarīgs no jaudas un iekļausies intervālā starp 90 un 130 kilometriem stundā. Lai arī jauda ne tuvu nav ievērojama, sprintu līdz 80 kilometriem stundā ap 400 kilogramus smagais auto spēšot veikt 3,5 sekundēs. Tā ka ar garu degunu pie luksofora paliks ne viens vien tradicionālā iekšdedzes dzinēja auto īpašnieks.

Best way to end the year! A huge thank you to each and everyone of you that made #U17 so special ❤️

A post shared by Team Uniti (@teamuniti) on

Uniti One ražošanu Landskronā, Zviedrijā ar Siemens atbalstu plānots sākt jau nākamgad, un gadā paredzēts izlaist 50 000 automobiļu.

Bāzes modelis maksāšot 14 900 eiro, savukārt visbagātāk apgādātais One - 19 900.

Patlaban apņemšanos iegādāties Uniti One ir pauduši vairāk nekā tūkstoš cilvēku. Katrs no viņiem pagaidām ir iemaksājis 149 eiro, kas viņiem nākamā gada vidū dos piekļuvi One konfigurēšanas, nokomplektēšanas platformai.

Īpaši labvēlīgi apstākļi Uniti One lietošanai ir paredzēti tieši Zviedrijā. Tur ir panākta vienošanās ar enerģētikas uzņēmumu E.ON, kas katram automobiļa pircējam nodrošinās no saules baterijām iegūtu enerģiju piecu gadu garumā. Tāpat paredzams, ka Zviedrijā mašīnas varēs iegādāties MediaMarkt lielveikalu ķēdē.

Just a few shots of the car, enjoy ?

A post shared by Team Uniti (@teamuniti) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu