Tesla Motors izlaidīs elektrisku pikapu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tesla Motors dibinātājs un vadītājs Elons Masks ir apsolījis, ka viņa kompānija izlaidīs elektrisku pikapu, un tas notiks, tiklīdz tirgū būs nonācis kompaktais krosovers Model Y. To atklājis pats Masks, atbildot uz jautājumu mikroblogošanas vietnē Twitter.

Masks savā atbildē arīdzan norāda, ka galvenie pikapa tehniskie un stilistiskie risinājumi viņam prātā ir jau piecus gadus. Tos tagad atliek vien īstenot dzīvē.

Sākotnējā informācija liecina, ka kompaktais krosovers Tesla Model Y tiks konstruēts uz Model 3 tehnoloģiskās platformas. No šā auto Model Y faktiski aizgūs lielāko daļu komponenšu. Būtiski atzīmēt, ka Tesla Motors ir iecerējuši būtiski vienkāršot ražošanas procesu un arī elektrosistēmas uzbūvi savās mašīnās.

Model Y tirgū vajadzētu nonākt 2019. gada nogalē vai 2020. gada sākumā.

Jau ziņots, ka novembrī Tesla Motors prezentēja savu elektrisko kravas vilcēju. Atkarībā no izmantotajām baterijām tas ar vienu uzlādes reizi var nobraukt līdz pat 800 kilometriem. Cik jaudīgs ir auto, netiek atklāts, taču tā paātrinājums līdz 100 kilometriem stundā bez piekabes aizņem 5 sekundes, bet ar maksimāli pieļaujamo pilno masu, kas ir 36 tonnas, Tesla Semi paātrinās 20 sekundēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu