Toyota supermašīna ar 1000 zirgspēkiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gazoo Racing

Automobiļu izstādē Tokijā Toyota prezentējusi konceptuālu 1000 zirgspēku automobili GR Super Sport Concept. Šis eksponāts dod priekšstatu par to, kādā virzienā tiks attīstīts zīmola sportiskie auto.

Konceptauto izstrādi veica Toyota motoru sporta nodaļa Gazoo Racing.

Spēkrata konstrukcijā izmantotas komponentes no sacīkšu prototipa TS050 Hybrid, kas pērn piedalījās izturības sacīkšu čempionātā (WEC), tai skaitā arī Lemānas 24 stundu braucienā.

No sacīkšu mašīnas cita starpā ir pārņemts arī 2,4 litru V6 twin-turbo motors, kas ir daļa no hibrīdsistēmas. Tās kopējā jauda konceptautomobilī ir 1000 zirgspēku. Spītējot vairāk nekā cienījamai jaudai, spēka agregāts vienlaicīgi esot arī videi draudzīgs, kas arī nebūtu pārsteigums, ņemot vērā Toyota pieredzi hibrīdmašīnu izstrādes jomā.

Izņemot to, ka konceptmašīnai ir 330. izmēra riepas uz 18 collu diskiem uz abām asīm, citu tehniska rakstura informāciju vai detaļas Gazoo Racing neprecizē. Motoru sporta nodaļa vien norāda, ka ar šo konceptauto vēlējušies parādīt, kā no eksistējošiem sacīkšu auto iespējams attīstīt sportiskus ielas automobiļus.

«Tā vietā, lai sērijveida mašīnas transformētu par sacīkšu auto, mēs vēlējāmies noskaidrot, kā varam izmantot zināšanas, ko esam guvuši dažādos autosporta seriālos, tai skaitā rallijā, lai ražotu ielas mašīnas,» paudis Gazoo Racing prezidents Šigeki Tomojama.

Jāpiebilst gan, ka iepriekš Toyota Twitter kontā bija rakstīts, ka GR Super Sport Concept ir auto 2018.gada Nirburgringas 24 stundu sacensībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu