Tā izskatīsies General Motors pirmā bezpilota auto interjers

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: General Motors

General Motors koncerns parādījis, kā iekšpusē izskatīsies tā pirmais autonomais sērijveida auto, kam nebūs ne stūres, ne pedāļu.

General Motors (GM) ir vērsušies Nacionālajā satiksmes drošības administrācijā (NHTSA), prasot dot atļauju šādus auto izmantot uz koplietošanas ceļiem. Ja NHTSA dos atļauju, tad GM cer komerciālā režīmā šādas mašīnas sākt izmantot jau 2019.gadā un pamatā automašīnu koplietošanas pakalpojumos, vēsta motor.ru.

Paralēli pieprasījumam NHTSA gaiteņos GM ir iesnieguši drošības petīciju ASV Satiksmes ministrijā, ar ko cer pamatot ceturtā līmeņa autonomās braukšanas sistēmu piemērotību lietojumam reālajā dzīvē.

Šeit pievienotajā attēlā redzams bezpilota automašīnas Cruise AV interjers, kāds tas būs, kad auto nonāks masveida ražošanā. Autonomais automobilis ir konstruēts uz elektriskā Chevrolet Bolt bāzes, taču tam ir daudz, daudz vairāk autonomai braukšanai nepieciešamā aprīkojuma - pieci attāluma mērīšanas lāzeri (LiDAR), 16 kameras un 21 radars.

Algoritmi, ko izstrādājuši GM inženieri, balstoties uz visu iekārtu sniegto informāciju, spēj klasificēt un izsekot jebkuru objektu, kā arī prognozēt tā pārvietošanos. Piemēram, tie spēj aprēķināt gaidāmo cilvēka vai kravas mašīnas kustības trajektoriju.

Autopilota sistēma ar mašīnmācīšanās algoritmiem un mākslīgo intelektu lēmumus pieņem arī atkarībā no klimatiskajiem apstākļiem, apgaismojuma un no tā, vai redzeslaukā ir kādi šķēršļi.

Jau 2016.gadā tika ziņots, ka GM sāks bezpilota mašīnu testēšanu sadarbībā ar taksometru kompāniju Lyft. Testi notiks uz koplietošanas ceļiem un, ja tie būs sekmīgi, kādā no ASV pilsētām kļūs pieejami bezpilota taksometru pakalpojumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu