Ford velta īpašu Mustang 50 gadus senai kinofilmai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ford

Ford Detroitas auto šovā prezentējuši īpašu Mustang modifikāciju Bullit. Tā veltīta tāda paša nosaukuma kinofilmai, kas ar Stīvu Makvīnu galvenajā lomā uz ekrāniem iznāca pirms 50 gadiem.

No standarta Mustang īpašā modifikācija atšķiras ar unikālu virsbūves krāsojumu un paaugstinātu motora jaudu.

Auto ir apgādāts ar 5 litru V8 atmosfērisko motoru, kas tagad attīsta 482 ZS un 569 Nm, kamēr standarta Mustang GT modelī spēkstacijas jauda ir 466 ZS.

Pilnveidotā dzinēja vilkmi dzenošajiem riteņiem novada sešu pakāpju manuālā transmisija. Kāds ir paātrinājuma rādītājs, Ford nemin, taču mašīnas maksimālais ātrums ir 262 kilometri stundā, ziņo Motor.ru.

Bez tā Mustang Bullit ir cita izplūdes sistēma ar aktīvo izpūtēju un kolektoru no Shelby GT350, kā arī cits dzinēja vadības bloks.

Ford Mustang Bullit aprīkojumā ietilpst apsildāma stūre ar ādas apdari, Recaro sporta sēdekļi, digitāls instrumentu panelis ar 12 collu diagonāli, unikāls tā grafiskais noformējums (pēc aizdedzes ieslēgšanas ekrānā tiek atainots zaļais auto, nevis mustangs), 19 collu riteņu diski, Brembo bremžu sistēma ar sarkanām skavām, adaptīvā balstiekārta MagneRide, kā arī labāka audio sistēma.

Var piebilst, ka 1968.gadā Bullit filmēšanā tika izmantoti divi Mustang GT390. Viens no tiem pērn tika atrasts kādā izgāztuvē Meksikā. Par pietiekamu tā autentiskuma apliecinājumu tiek uzskatīts īpatnēji zaļais virsbūves krāsojums, drošības cauruļu rāmja stiprinājumu vietas salonā, kā arī caurums grīdā, pa kuru filmēšanas laikā tika izvadītas apgaismes sistēmu barošanai izmantotā ģeneratora izplūdes gāzes.

Foto: Ford
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu