Ar Švarcenegera piedalīšanos prezentēta jaunā G klase

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mercedes-Benz

Nu gluži kā gleznotāja Biļibina radītais vizuālais tēls, krievu pasaku varonis Kaščejs nemirstīgais, Mercedes Benz G klase, spītējot vairākkārtējiem solījumiem pārtraukt tā ražošanu, turpina bradāt pasaules lielceļus un tikko ir piedzīvojusi kārtējo atjauninājumu. Un tā pasaules lielā prezentācija noritēja Detroitā, piedaloties austriešu aktierim un kādreizējam Kalifornijas gubernatoram Arnoldam Švarcenegeram.

Burtiski šodien Detroitas autošovā MB prezentēja sava visās nozīmēs spējīgākā apvidnieka svaigāko versiju.

Kopš 1979. gada Mercedes ir pārdevis vairāk nekā 300 000 šādu spēkratu. Protams, šo gadu laikā G klase ir pamatīgi mainījusies, pārtopot no nesalaužama «traktora» daudzkārt komfortablākā bezceļu auto, taču Geländewagen galvenās rakstura īpašības ir saglabātas.

Ja kādreiz esat pieskāries šā auto durvju rokturim, dzirdējis metālisko skaņu, ar kādu tās aizveras, līdz acīm dubļos braucis ar to bezceļos, jūs sapratīsiet, kādēļ tas vēl joprojām ir dzīvs. Starp citu, tehnoloģiski progresīvajā auto ir vēl viena no sendienām saglabāta iezīme, un tā ir apaļā durvju atvēršanas poga rokturos.

Sākotnēji auto būs pieejams tikai versijā G 500. Tai tiks uzstādīts 4 litru V8 biturbo motors ar 422 zirgspēkiem un 610 Nm - krietni vairāk nekā 1979.gada modelim, kam bija četras motoru opcijas ar 72 līdz pat 156 ZS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu