X2 būs svarīgs papildinājums BMW apvidnieku klāstā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

BMW X2 sērijveida versijas publiskā pasaules pirmizrāde notika Detroitas automobiļu izstādes ietvaros.

Jaunais

X2 papildinās visaptverošo BMW X modeļu klāstu, kas sākas ar X1 un beidzas ar X7,

kas gan pagaidām vēl atrodas homologācijas stadijā, taču drīzumā nonāks uz konveijera vācu kompānijas ASV rūpnīcā. X7 konceptuālā versija, starp citu, arī ir apskatāma Detroitā.

X2 oficiāli tiek pozicionēta kā modeļa X1 dinamiskāka versija, tostarp arī ārējā dizaina ziņā. BMW Ziemeļamerikas nodaļas vadītājs Bernhads Kūnts (Bernhard Kuhnt) šo auto prezentācijā arī raksturoja kā atslēgas produktu, kas dos ieguldījumu zīmola turpmākajā izaugsmē.

Jāteic gan, ka pārsteiguma Detroitā nebija, jo X2 jau iepriekš tika parādīts tīmeklī, bet gadu iepriekš turpat Detroitā tika prezentēts X2 Concept versijā, kas BMW raksturīgā manierē maz atšķīrās no topošā sērijveida modeļa.

No radniecīgajiem X1 un X3 jaunais krosovers gan atšķiras ar muskuļotāku un sportiskāku virsbūvi. Piemēram, ja salīdzina ar X1, X2 ir par 79 mm īsāks un par 72 mm zemāks, taču riteņu bāze ir identiska - 2670 mm. Tieši

īsās virsbūves pārkares un nolaidenais kupejas tipa jumts mašīnai piešķir sportisko izskatu.

Agresivitāti priekšējai daļai savukārt nodrošina jaunais radiatora režģu dizains (pret centru tie ir pavērsti uz leju) un kantainie lukturu bloki.

Sākotnēji X2 būs pieejami trīs dažādi motori - viens benzīnnieks un divi dīzeļi. Benzīnnieks, kura jauda ir 192 ZS, bet griezes moments sasniedz 280 Nm, tiks uzstādīts vienas ass piedziņas modelim sDrive20i. Šajā modelī dzinējs standartā strādās pārī ar septiņu pakāpju divsajūgu automātu. Pārējie tirdzniecības sākumā pieejamie modeļi būs xDrive20d un xDrive25d. Šiem auto būs 2 litru dīzeļdzinējs ar attiecīgi 190 ZS (400 Nm) un 231 ZS (450 Nm), pilnpiedziņa standartā un astoņu pakāpju automāts.

Nedaudz vēlāk, tas ir, 2018.gada sākumā, modeļu klāstu papildinās X2 sDrive18i, X2 xDrive20i, X2 xDrive18d un X2 sDrive18d. Abi benzīnnieki attīsta attiecīgi 140 un 192 ZS, bet dīzeļmodeļu paredzētā 2 litru dzinēja jauda ir 150 ZS. X2 sDrive18i un X2 sDrive18d varēs izvēlēties arī ar manuālo transmisiju.

Dīleru salonu virzienā X2 sāks braukt 2018.gada martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu