BMW kāpšot superauto teritorijā ar M10

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

Autobūves industrijas aizkulisēs baumo, ka BMW nav atteikušies no ieceres būvēt divvietīgu superautomobili, un tāds gatavs varētu būt 2021.gadā. Par to vēsta vācu AutoBild.

Izdevums norāda, ka modeļa iespējamais nosaukums ir M10 un tas būšot īsts superauto par atbilstošu cenu - aptuveni 200 000 eiro.

Neapstiprināta informācija liecina, ka BMW supermašīnai paredzēts vidū iebūvēt 3 litru sešu cilindru turbo motoru ar aptuveni 500 zirgspēkiem. Papildu jaudu un griezes momentu tam nodrošinās divi elektromotori, kas tiks uzstādīti pie priekšējās ass. Hibrīdsistēmas provizoriskā kopējā jauda ir 650 vai pat vairāk zirgspēku.

Paralēli šim auto Minhenē tiekot apsvērta iespēja izlaist arī tīri elektrisku i10 (šāds mazās klases modelis gan jau ir Hyundai klāstā, tādēļ BMW nāksies izdomāt alternatīvu apzīmējumu), kam vidū iebūvētā iekšdedzes motora vietā ir jaudīgs elektromotors.

Tomēr šādam automobilim, lai tas nodrošinātu adekvātu autonomiju, superauto cienīgu dinamiku un 300 km/h maksimālo ātrumu, būs nepieciešami aiznākamās paaudzes akumulatori. Tādējādi maz ticams, ka i10 varētu dienas gaismu ieraudzīt pirms 2022.gada.

Vai BMW izlaidīs vienu vai varbūt abus šos auto, rādīs laiks. Bet šim gadam BMW vismaz vienu pārsteigumu ir sagatavojuši, un tā ir greznā 8.sērija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu