Jeep varētu izlaist džipu, par bāzi ņemot Fiat Panda

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jeep

Jeep visā nopietnībā apsver iespēju izlaist par Renegade mazāku apvidnieku, atsaucoties uz Jeep vadītāja Maika Menlija teikto, raksta Automotive News Europe.

Mazākais Jeep, ja tiks izlaists, pārdošanā nonāks tikai tajos tirgos, kur mazajiem SUV ir piekrišana. Tātad ASV tirgū šāds modelis nebūs pieejams, Menlijs sacījis janvārī notikušajā Detroitas auto šovā.

Mazais apvidnieks nebūs garāks par 4 metriem un tiks ražots Fiat Chrysler Automobiles rūpnīcā Pomiljano netālu no Neapoles. Par to vēsta itāļu laikraksts La Stampa, kas daļēji pieder Fiat Chrysler Automobiles vairākuma akcionāram Exor. Šobrīd Pomiljano rūpnīcā tiek ražots Fiat Panda.

Rezerves daļu piegādātāji Automotive News Europe atklājuši, ka par mazākā Jeep ražošanu Pomiljano tiek runāts jau kopš 2017.gada sākuma. Tiesa, lēmuma pieņemšana virzās kā pa celmiem.

Ja iegūs vadības svētību, mazais Jeep tiks konstruēts uz koncerna mazo auto tehnoloģiskās platformas, kas ir arī Fiat Panda un Fiat 500, un Lancia Ypsilon pamatā. Fiat 500 un Lancia Ypsilon šobrīd tiek ražoti Tišī rūpnīcā Polijā, uz kurieni pārcelsies arī Panda, kad 2020. gadā iznāks modeļa jaunā paaudze.

«Panda emigrēs no Pomiljano 2019. - 2020. gadā,» 2017. gada Ženēvas auto šova laikā izteicās Fiat Chrysler Automobiles izpilddirektors Serdžo Markione. Toreiz viņš arī piebilda, ka Pomiljano rūpnīcai ir potenciāls ražot sarežģītākus modeļus par Panda.

Mazo apvidnieku (garumā līdz 4000 mm) piedāvājums šobrīd ir visnotaļ niecīgs, jo bez 3,7 metrus garā Panda 4x4 Eiropā vēl ir pieejami tikai Suzuki Jimny un Ignis, bet tāds auto kā Ford Ecosport garumā jau pārsniedz 4100 mm. Fiat 500X garums savukārt ir 4,25 metri.

Mazākais modelis Jeep piedāvājumā šobrīd ir Renegade, kurš garumā sasniedz 4255 milimetrus. Latvijā lētākajā versijā ar priekšpiedziņu tas maksā no 17 900 eiro, savukārt pieejamākā versija ar pilnpiedziņu - 26 400 eiro.

Jeep Renegade
Jeep Renegade Foto: Jeep
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu