Rolls-Royce apvidnieku sauks leģendāra dimanta vārdā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rolls-Royce

Pirms trim gadiem ietekmīgā finanšu laikraksta The Financial Times lapās Rolls-Royce paziņoja, ka radīs pilnīgi jaunu auto ar paaugstinātu virsbūvi, kurš pārdefinēs luksusa klases braukšanu, padarot to vieglu un bez piepūles it visur.

Lai gan savulaik Rolls-Royce noliedza, ka izlaidīs apvidus automobili, modeļa izstrāde rit pilnā sparā un tuvojas loģiskajam noslēgumam. Ar maskēšanas plēvēm aplīmēti modeļa prototipi jau vairākkārt manīti brīvā dabā, turklāt tagad britu kompānija oficiāli apstiprinājusi, ka savu pirmo apvidus auto kristīs par Cullinan. Citiem vārdiem sakot, nekas labāks par prototipam sākotnēji piemeklēto pagaidu nosaukumu nav izdomāts.

«Vārds Cullinan mūsu redzes laukā bija kopš tā brīža, kad to atklājām kā šī projekta nosaukumu pirms vairākiem gadiem,» komentē Rolls-Royce vadītājs Torstens Millers Ētvēss (Torsten Müller-Ötvös). «Tas ir mūsu neparastajam produktam piemērotākais nosaukums. Cullinan ir automobilis ar tik skaidru mērķi, tik nevainojamu kvalitāti un vērtību, un tādu stāju, klātbūtnes efektu, ka īsta luksusa iespējas un mērogs iegūst jaunus apmērus. Tāpat kā Kullinana dimants, lielākais jebkad atrastais dimants bez defektiem, šis auto pastāvēs pār pārējiem.»

To, kad auto tiks atklāts publikai, Roll-Royce neatklāj, taču skaidrs ir tas, ka modelis pārdošanā nonāks tikai tad, kad būs noslēgta apjomīgā testu programma, kas norit visā pasaulē un visdažādākajos apstākļos - no Vidējo Austrumu un Āfrikas tuksnešiem līdz stindzinošajiem apstākļiem pie Polārā loka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu