Jaunā, trešās paaudzes KIA Ceed

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kia

Noslēpumainības plīvurs ir kritis un prožektoru gaismā nupat izvesta jaunā, trešās paaudzes KIA Ceed. Auto ir šķīries no neērtā apostrofa nosaukumā, kurš tagad rakstāms ar lielo burtu, ieguvis jaunas tehnoloģijas, protams, arī izskatu, bagātīgāku standarta aprīkojumu, kā arī jaunus dzinējus. Pagaidām auto atrādīts virtuālajā vidē un ierobežotam skaitam cilvēku slēgtā pasākumā, taču plašākai publikai Ceed paredzēts prezentēt Ženēvas auto šovā no 8.marta.

Jaunā Ceed ir konstruēta uz citas, vieglākas un stingrākas tehnoloģiskās platformas, taču kompaktā hečbeka gabarīti faktiski nav mainījušies. Proti, attālums starp bamperiem ir palicis iepriekšējais (4310 mm), taču platumā Ceed ir pieņēmusies par 20 milimetriem, savukārt jumta līnija ir par 23 mm zemāka.

Riteņu bāze ir tāda pati kā iepriekš - 2650 milimetru, turpretī bagāžnieks ir kļuvis par 15 litriem ietilpīgāks un standarta konfigurācijā tā tilpums ir 395 litri.

Vājākais dzinējs KIA Ceed klāstā būs 1,4 litru atmosfēriskais agregāts ar 100 zirgspēkiem. Ja no KIA Stonic pieejamajiem motoriem šis šķita visprātīgākā izvēle, tad Ceed gadījumā tāds varētu būt 1,4 litru T-GDi turbo motors ar 140 ZS. Bez šiem diviem agregātiem varēs izvēlēties arī 1 litra trīs cilindru turbodzinēju ar 120 ZS, kā arī divus 1,6 litru dīzeļdzinējus ar 115 vai 136 zirgspēkiem.

Visiem motoriem paredzēta sešu pakāpju manuālā transmisija, taču 1.4 T-GDi un 1.6 CRDi motorus varēs kombinēt arī ar septiņu pakāpju divu sajūgu automātu.

Foto: Kia

Jaunā Ceed ir apgādāta ar sistēmu, kas maina automobiļa vadības bloka darbības režīmus un tādējādi spēj pielāgot dzinēja un stūres sistēmas darbu atbilstoši situācijai un vadītāja vēlmēm.

Ja pircējs vēlēsies, viņš varēs iegādāties tā dēvēto EKO paketi. Tā ietvers radiatora režģi ar atveramām un aizveramām žalūzijām, kas attiecīgi palielinās gaisa pieplūdi motora telpai vai tieši otrādi - to pazeminās, uzlabojot aerodinamiskos rādītājus, pazeminātu balstiekārtu, noslēgtu mašīnas apakšu, kā arī speciālas Michelin riepas ar pazeminātu rites berzes koeficientu.

Foto: Kia

KIA jauno automobili dēvē par tehnoloģiski progresīvāko modeli kompakto hečbeku segmentā. Piemēram, Ceed varēs uzstādīt adaptīvo kruīza kontroli, vairākas mašīnas funkcijas varēs pārvaldīt caur viedtālruni, tam opcionāli būs pieejams telefona bezvadu lādētājs, JBL audio sistēma, multimediju sistēma ar piecu, septiņu vai astoņu collu ekrānu (pēdējā gadījumā iekļauta arī navigācija), parkošanās un joslu asistenti, apsildāms priekšējais stikls, pilni LED priekšējie lukturi u.c.

KIA Ceed ražošana kompānijas rūpnīcā Žilinā, Slovākijā sāksies gada otrajā ceturksnī, bet pārdošanā auto nonāks ceturkšņa beigās, tātad jūnijā.

Foto: Kia
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu