Porsche prezentē jauno GT3 RS, kas 100 km/h sasniedz 3,2 sekundēs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Porsche

Porsche prezentējusi jauno 911 GT3 RS, kas ir jaudīgākais modelis kompānijas piedāvājumā ar atmosfērisko motoru. Šis auto, kļūstot spēcīgāks par priekšgājēju, ir arī ātrāks - 100 km/h tas tagad spēj sasniegt 3,2 sekundēs un maksimāli attīsta 312 km/h.

911 GT3 RS konstrukcijā Porsche inženieri plaši lietojuši oglekļa šķiedru un citus kompozītmateriālus. Piemēram, no oglekļa šķiedras izgatavoti durvju paneļi, spārni, priekšējais pārsegs, kurā ar speciālām ventilācijas lūkām tiek nodrošināta bremžu mehānismu dzesēšana, kā arī kausveida sēdekļi. Atšķirībā no citiem ielas sporta auto, kam arī jumts ir no oglekļa šķiedras, 911 GT3 RS tas ir izgatavots no magnija sakausējuma.

Šādā formā 911 GT3 RS sver 1459 kilogramus, taču Porsche papildus piedāvā

izvēlēties Weissach paketi, kas pašmasu samazina vēl par 29 kilogramiem.

Tas tiek panākts ar vēl plašāku oglekļa šķiedras lietojumu mašīnas pamata konstrukcijā un salonā, kā arī magnija sakausējuma diskiem.

Automobilis ir apgādāts ar

4 litru sešu cilindru opozītmotoru, kura apgriezienu limits ir 9000 apgr./min.

Motora jauda ir 520 ZS (par 20 ZS augstāka), un tā dzenošajiem riteņiem tiek novadīta caur septiņu pakāpju PDK automātu.

Foto: Porsche

911 GT3 RS ir pilnveidota balstiekārta un visu riteņu stūrēšanas sistēma. Kā bezmaksas papildu opcija ir pieejama Clubsport pakete, kurā ietilpst cauruļu drošības konstrukcija salonā, ugunsdzēšamais aparāts, akumulatora atslēgšanas poga, kā arī sešu punktu drošības jostas.

Modelis standartā tiek apgādāts ar 20 collu diskiem un 265/35 izmēra riepām priekšā, un 21 collas diskiem ar 325/30 izmēra riepām aizmugurē.

Foto: Porsche

Pārdošanā Vācijās Porsche 911 GT3 RS nonāks šā gada aprīlī, un tā

bāzes cena ar valstij specifisko aprīkojumu noteikta 195 137 eiro apmērā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu